• Gratis verzending vanaf € 70 
    Voor tuinmeubelen en grote pakketten € 29.50 verzendkosten

    *In de winkel gelden er afwijkende tarieven

  • Voor 15.00 uur besteld is de zelfde dag verzonden
    (m.u.v. tuinmeubelen en andere grote pakketten) 

  • Met 4 fysieke winkels!
    > bekijk onze winkels

Verantwoord ondernemen

Verantwoord ondernemen

Tuinland en verantwoord ondernemen

Tuinland neemt zijn liefde voor groen zeer serieus: dat blijkt niet alleen uit het grote assortiment planten welke we verkopen, maar ook uit onze aandacht voor het milieu.

Wij gebruiken bijvoorbeeld zoveel mogelijk biologische gewasbeschermingsmiddelen. Maar ook ons afval wordt gescheiden, waardoor het meeste gerecycled kan worden.

Eind april 2013 zijn de bestrijdingsmiddelen met neonicotinoïden uit het schap gehaald. Deze middelen zijn zeer schadelijk voor bijen. Bij andere schadelijke middelen wordt vermeld dat ze schadelijk zijn en dat er alternatieven voor het bestrijden van onkruid of ongedierte zijn, zoals dichte bodembedekking, schoffelen of branden en natuurlijke vijanden. Voor meer informatie kunt u hier verder lezen.

Zuinig met energie is een al oud uitgangspunt van ons bedrijf; alle bestaande tuinbouwtechnieken worden waar mogelijk toegepast. De planten bij Tuinland krijgen alleen regenwater, wat met een 'eb en vloedsysteem' spaarzaam wordt gebruikt.

Maar wat we het belangrijkste vinden is om veel mensen bij Tuinland te laten meewerken: jongeren met een wajonguitkering, mensen van sociale werkplaatsen, kinderen die moeite hebben met leren en stagiaires van verschillende opleidingen vinden bij Tuinland een plek. Tuinland Zwolle doet dat zo uitzonderlijk, dat het in 2009 verkozen is tot 'Beste leerbedrijf van Nederland'!

Dit is wat we bij Tuinland onder 'Verantwoord ondernemen' verstaan.


 

Naar top