Snijbloemen

Snijbloemen


Snijbloemen en boeketten
Op de afdeling voor snijbloemen kan Tuinland u voorzien van diverse boeketten, waaronder bijvoorbeeld bruidsboeketten. Onze medewerkers staan voor u klaar om u te voorzien van een persoonlijk en deskundig advies om samen tot het perfecte boeket te kunnen komen.

Daarnaast kan Tuinland u helpen met het samenstellen van prachtige rouwboeketten. Bloemen zijn een eenvoudige en mooie manier om op persoonlijke wijze iemand de laatste eer te bewijzen. Het juiste rouwboeket kan voor een warm gevoel zorgen.

Op de afdeling van de snjibloemen kan Tuinland daarnaast ook helpen met het creëren van grafstukken, rouwbloemen, rouwkransen, rouwlinten met tekst of graftakken. Tevens kunt u bij Tuinland terecht voor grafkaarsen, grafplanten of graflichtjes.  Afbeeldingen zijn ter illustratie, het aanbod snijbloemen is afhankelijk van het seizoen.

Het assortiment snijbloemen bij Tuinland Wilp kan afwijken van de andere vestigingen.


Bloemen zijn een eenvoudige en mooie manier om op persoonlijke wijze de laatste eer te bewijzen. Afscheid nemen is pijnlijk en geeft een gevoel van machteloosheid. Toch is afscheid nemen een belangrijke stap in het rouwproces.

Tuinland verzorgt al vele jaren persoonlijke rouwwerken. Bloemen kunnen bij een begrafenis of crematie voor een warm gevoel zorgen.

Rouwboeketten
Wanneer u bij één van onze vestigingen langskomt, zullen onze medewerkers ruim de tijd voor u nemen om zo uw persoonlijke herinnering vorm te kunnen geven. Bloemen vormen vaak een stille getuige van betekenisvolle momenten in ons leven.

Ruime keuze
Of u nu op zoek bent naar rouwboeketten, grafstukken, rouwbloemen, rouwkransen, rouwlinten met tekst of graftakken; uiteindelijk gaat het erom dat het gekozen rouwbloemwerk uw gevoelens uitdrukt. Bij Tuinland kunt u tevens terecht voor grafkaarsen, grafplanten of graflichtjes.

Bezorging
Neem voor meer informatie over het bezorgen contact op met de dichtstbijzijnde vestiging. Het is gebruikelijk om het rouwstuk bij het uitvaartcentrum te laten bezorgen.


Wat zijn gepaste bloemen voor een uitvaart?
Er zijn geen officiële regels of etiquette verbonden aan de bloemen voor een begrafenis of crematie. De bloemstukken zijn in verschillende vormen te verkrijgen.
Rouwboeket; de naam zegt het al.
Rouwkrans; een krans met bloemen rondom of alleen aan de bovenkant.
Biedermeier; een ronde bloemschikking, wordt ook wel op de kist geplaatst.
Rouwstuk; over het algemeen langwerpig, wordt ook wel op de kist geplaatst.
De uitvaartverzorgers zorgen er in de meeste gevallen voor dat de bloemen in koele ruimten staan en dat ze worden voorzien van voldoende water.

Kleur en soort rouwboeketten
Een populaire kleur voor rouwbloemen is wit. Wit is een veilige en neutrale keuze. Weet u welke kleur de lievelingskleur was van de overledene, dan kan deze kleur in veel gevallen ook heel goed. Twijfelt u, doe dan geen bijzondere kleuren. Indien u een ander soort bloem wilt meenemen of laten bezorgen kijk dan ook even naar de betekenis van de betreffende bloem. Roze anjers staan bijvoorbeeld voor “Ik zal je nooit vergeten”.

Wanneer geen bloemen
Zorg er voor dat de bloemen er ruim op tijd zijn. Niet op de dag van de begrafenis zelf, dit is één van de grootste ergernissen bij een ter aarde stelling. Als de familie er nadrukkelijk om vraagt om geen bloemen of kransen te sturen op de rouwkaart dan is het niet gepast. Het Jodendom en de Islam zijn religies waar het niet gebruikelijk is om bloemen mee te nemen/laten bezorgen.

Afbeeldingen zijn ter illustratie, het aanbod snijbloemen is afhankelijk van het seizoen.
Het assortiment snijbloemen bij Tuinland Wilp kan afwijken van de andere vestigingen.
 

Naar top