Regentonactie

Regentonactie

Regentonactie

De gemeentes Groningen en Ten Boer geven tijdelijk € 17,50 korting bij de aanschaf van een regenton. Zo hopen ze het benutten van regenwater te stimuleren. 

Elk jaar valt er gemiddeld 760 mm water in Nederland, dat is 760 liter op één vierkante meter. Dat regenwater is schoon en prima te gebruiken voor allerlei doeleinden. Bijvoorbeeld om de planten water te geven, maar ook voor het wassen van ramen is het heel geschikt. De eenvoudigste manier om regenwater op te vangen is in een regenton.

Korting

Om het benutten van regenwater te stimuleren, start de gemeente Groningen samen met de gemeente Ten Boer  deze actie die loopt van vrijdag 25 maart tot 1 oktober 2017. In deze periode kunnen inwoners van de gemeente Groningen en Ten Boer bij de deelnemende winkels een regenton met € 17,50 korting kopen. De kortingsbon is opgenomen in een folder die behalve in onze winkel ook verkrijgbaar is in de bibliotheken, diverse wijkcentra en bij de gemeentelijke informatiebalies. Ook is de folder te downloaden via operatiesteenbreek/groningen.

WerkPro

Een regenton aansluiten op de regenpijp is even een klusje. Liever niet zelf doen? De Makers van WerkPro doen het graag voor wie het wil. Voor €35 installeren zij de regenton en voor €10 verzorgen ze het vervoer. De informatie staat in de folder.

Regenwater benutten
De gemeente Groningen benut zelf ook regenwater. In alle nieuwe situaties wordt regenwater gescheiden van afvalwater. Ook als het riool wordt vervangen, wordt het systeem aangepast en het regenwater gescheiden afgevoerd. Het wordt dan zoveel mogelijk opgeslagen en gebruikt in parken en ander groen in de omgeving. In de vijvers zorgt het regenwater voor doorstroming waardoor de waterkwaliteit verbetert.
 

Naar top