Sectorleider Tuinland Assen

Sectorleider Tuinland Assen

 
Algemeen
Tuinland is een familiebedrijf met 4 vestigingen in Assen, Groningen, Zwolle en Wilp.
Onze grote winkels bieden een breed assortiment in groen en artikelen voor in- en rondom huis.
De behulpzame en klantvriendelijke medewerkers zorgen ervoor dat klanten zich thuis voelen in de winkels en hun verblijf als een aangename beleving ervaren.
Het assortiment wisselt per seizoen en sluit naadloos aan bij de verwachtingen van de consument.
Gemak, duidelijkheid en eerlijkheid naar de klant, levert elke dag weer tevreden klanten die met plezier terug komen naar Tuinland.
 
Historie van Tuinland
De geschiedenis van het familiebedrijf Tuinland gaat terug naar het jaar 1919. Girbe Drenth Sr. begon in dit jaar een kwekerij van groenteplanten in Assen met daarnaast de handel in groente- en landbouwzaden. Na 1956, wordt de zaadhandel uitgebouwd tot een groot netwerk met verschillende handelsvertegenwoordigers.
In 1968 start de zoon van Girbe: Henk Drenth, met een revolutionair tuincentrum waarbij zelfbediening centraal stond. Planten in een winkelwagen en tuinplanten in een pot. Toen was dat nieuw, ideaal om het hele jaar door te kunnen verkopen. In 1980 gaat Drenth Tuincentrum samen werken met Intratuin.
Onder leiding va Girbe Drenth Jr. wordt in 1984 het tuincentrum in Assen ingrijpend verbouwd waarbij de oppervlakte twee keer zo groot wordt. Een paar jaar later wordt er een weiland in Groningen gekocht, hier verrijst een tweede vestiging.
In 1996 verhuist het tuincentrum in Assen en wordt daarmee de meest spraakmakende tuincentrum van dat moment. In 1999 wordt het tuincentrum in Zwolle geopend, ook heel spraakmakend doordat het hele tuincentrum op een verdieping is.
 
In 2004 gaan de 3 tuincentra zelfstandig verder onder de naam Tuinland. In 2008 wordt tuincentrum Wilp toegevoegd aan de 3 andere vestigingen. In 2009 werd het tijd om Tuinland ook uit te breiden naar het internet en zo werd de webshop opgericht. De webshop is gevestigd in Tuinland Groningen.
In 2009 krijgt Tuinland Zwolle de prijs voor het beste leerbedrijf van Nederland. Sindsdien staat de kwaliteit van stage begeleiding bij Tuinland hoog aangeschreven.
Sinds 2013 bestaat de directie uit Girbe en Serena Drenth.


Korte omschrijving van de functie
De sectorleider vervult een spilfunctie binnen het tuincentrum en ressorteert rechtsreeks onder de bedrijfsleider. Je vertaalt de wensen van directie naar de medewerkers en stimuleert de teamontwikkeling en de professionalisering van de medewerkers. Met enthousiasme benut je de ruimte die je krijgt om creatief en kritisch mee te denken binnen de vestiging en lever je een inhoudelijke bijdrage aan de ontwikkeling van het tuincentrum. Je bent verantwoordelijk voor het aansturen van de medewerkers in jouw sector. Daarnaast ben je medeverantwoordelijk voor omzet en kosten binnen de sector. Als sectorleider houdt je je actief bezig met de inrichting van het gedeelte van de winkel dat onder jouw verantwoordelijkheid valt. Je stelt de planning op voor het personeel dat moet worden ingezet om de werkzaamheden in de winkel accuraat en verantwoord te realiseren. Samen met de bedrijfsleider zorg je er voor dat de winkel er iedere dag weer netjes bijstaat en klanten vriendelijk onthaald worden en een plezierige ervaring overhouden aan een bezoek aan Tuinland.
 
Opleiding, kennis & ervaring

 • MBO werk- en denkniveau
 • Affiniteit met detailhandel en tuincentra
 • Minimaal 5 jaar aantoonbare leidinggevende ervaring
 • Vaardig in Word en Excel
 • Cijfermatig onderlegd 

Wij bieden jou
Wij bieden je in eerste instantie een tijdelijke arbeidsovereenkomst die bij gebleken geschiktheid voortgezet kan worden in een vast dienstverband. Je komt te werken in een succesvolle en op de toekomst gerichte organisatie waarbij aandacht voor jou en je collega’s, een leuke werksfeer en teamspirit centraal staan. We bieden je een uitdagende functie waarin een breed takenpakket een beroep doet op jouw kwaliteiten. Houd hierbij wel rekening dat je ook op zaterdag, zon- en feestdagen werkt.

Informatie over onze organisatie vind je op onze website www.tuinland.nl. 
 
Taken
 • Stelt wekelijks de werkroosters en werkplanning voor medewerkers op
 • Stelt wekelijks de personeelsplanning vast zodanig dat deze rekening houdt met verwachtte drukte en tevens zodanig dat tijdig de bezetting verlaagd, dan wel verhoogd kan worden
 • De sectorleider is bereikbaar bij calamiteiten volgens een geldend dienstrooster.
 • Ook is hij onderdeel volgens een geldend rooster voor opvolging van alarmeringen buiten de reguliere werktijd.
 • Signaleert onverwijld aan de facility manager een onjuiste uitvoering van horeca- en schoonmaakwerkzaamheden, tekorten in de kwaliteit van facilitaire dienstverlening en gebreken aan het gebouw en de inventaris
 • Voelt zich verantwoordelijk voor alle overige zaken die nodig zijn om optimale klantbeleving te borgen
 • Is verantwoordelijk voor alles wat van belang is voor de veiligheid van klanten en medewerkers (o.a. looppaden vrij houden, schone vloeren, brandveiligheid)
 • Het conform de HR cyclus houden van doelstellingsgesprekken, functioneringsgesprekken en beoordelingsgesprekken.
 • Is actief op ziekteverzuim, is eerste aanspreekpunt voor de mensen aan wie hij leiding geeft, maakt heldere afspraken en begeleidt de medewerker 
 Solliciteren kan uitsluitend door gebruik te maken van het sollicitatieformulier.

Naar top