• Gratis verzending vanaf € 70 
  Voor tuinmeubelen en grote pakketten € 29.50 verzendkosten

  *In de winkel gelden er afwijkende tarieven

 • Voor 15.00 uur besteld is de zelfde dag verzonden
  (m.u.v. tuinmeubelen en andere grote pakketten) 

 • Met 4 fysieke winkels!
  > bekijk onze winkels

E-commerce manager

E-commerce manager

Vacature e-commerce Manager (38 uur)

Intro
Snoeien, groeien, bloeien… veelgebruikte woorden bij een tuincentrum dat zijn oorsprong kent in een plantenkwekerij. En ook zeer van toepassing op de ontwikkeling van de
e-commerce business van ons bedrijf. Sinds 2009 is Tuinland online met een webshop. Maar als we eerlijk zijn… daar valt nog wel wat winst te behalen. Letterlijk en figuurlijk…
Ben jij de E-commerce Manager die met ons die uitdaging aangaat?
Die ons gaat helpen de online doelstellingen te bepalen en te behalen? Wij kunnen niet wachten om samen met jou onze groeiambities waar te maken!
 
Wat ga je doen?
Je wordt de eerste E-commerce Manager ooit bij Tuinland. Dus daarmee is al veel gezegd. Jij gaat een e-commerce strategie ontwikkelen en samen met het e-commerce team ga je het online succes van Tuinland vergroten. Je bepaalt de groeidoelstellingen en bent verantwoordelijk voor de uitvoer en implementatie ervan binnen de hele organisatie.
Je formeert een e-commerce team waarbinnen de benodigde disciplines zijn vertegenwoordigd. Je begeleidt de specialisten in het team bij het realiseren van de doelstellingen en je stimuleert als leidinggevende hun motivatie, prestatie en ontwikkeling.
Je fungeert ten slotte als spil in het netwerk van interne en externe partijen van Tuinland, waarmee gezamenlijk zowel het online als offline (omnichannel) succes wordt behaald.
 
Wat verwachten we van jou?
Onze groeiambities schrijven wij in dubbele cijfers, dus we verwachten van jou een energieke en gedreven houding. Je bent een ‘bouwer’ die juist enthousiast wordt wanneer er geen plan is. Jij beschikt over ervaring, kennis en passie om de juiste strategie te bepalen en de organisatie te motiveren tot het behalen van het gewenste resultaat. Je kunt dat zowel op strategisch niveau als op mensniveau: jij weet teamleden te inspireren het beste uit zichzelf te halen ten gunste van het gezamenlijke resultaat.
Je betrekt partijen op innemende, enthousiasmerende wijze. Je kunt duurzame verandering teweeg brengen binnen de organisatie en bent een daadkrachtige business owner voor de betrokkenen. Je bent verder een nuchter, no-nonsens persoon die het succes van het team en samenwerken voorop stelt. Vanuit jouw visie en ervaring staat als vanzelfsprekend altijd de klant centraal.
Je werkt nauw samen met de afdeling inkoop. Je rapporteert rechtstreeks aan de directie.
 
 
 Minimale eisen

 • Je hebt een afgeronde HBO of WO opleiding
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in e-commerce in een soortgelijke functie
 • Je hebt actuele kennis van trends en ontwikkelingen op het gebied van omni-channel commerce, actuele technologieën en (online) gebruikersgedrag 
Bonuspunten
 • Je hebt ervaring met leiding geven aan een online (marketing) team
 • Je hebt ervaring met agile werken (scrum/kanban)
 • Je weet van een vierkante meter dakterras nog een paradijstuin te maken 
 • Wat mag je van ons verwachten?
 • Een uitdagende functie in een betrouwbaar en inspirerend “groen” bedrijf waar de vier vestigingen op een goed hoog niveau staan en waar in E-commerce een grote ontwikkeling mogelijk is.
 
Over Tuinland
Een kwekerij van groenteplanten in Assen, dat is de oorsprong van Tuinland en we schrijven het jaar 1919. Nu bijna 100 jaar later is Tuinland een bloeiend bedrijf met vier grote tuincentra in Assen, Groningen, Wilp en Zwolle en zoals dat past in deze tijd: een professionele webshop.
Aan het roer van de organisatie staan de kleinzoon van de oprichter, samen met zijn vrouw: Girbe & Serena Drenth. Tuinland telt 250 medewerkers.
Werken bij Tuinland betekent werken in een nuchtere omgeving met collega’s die hart voor elkaar hebben en liefde voor hun (groene) vak.
Reacties en vragen kun je richten aan Gerhard ten Berge gerhard@tuinland.nl
Tel: 06 – 11 43 82 25
 

Naar top