Interim bedrijfsleider Tuinland Wilp (Gld.)

Interim bedrijfsleider Tuinland Wilp (Gld.)

Interim bedrijfsleider Tuinland Wilp (Gld.)

Algemeen
Tuinland is een familiebedrijf met 4 vestigingen in Assen, Groningen, Zwolle en Wilp.
Onze grote winkels bieden een breed assortiment in groen en artikelen voor in- en rondom huis.
De behulpzame en klantvriendelijke medewerkers zorgen ervoor dat klanten zich thuis voelen in de winkels en hun verblijf als een aangename beleving ervaren.
Het assortiment wisselt per seizoen en sluit naadloos aan bij de verwachtingen van de consument.
Gemak, duidelijkheid en eerlijkheid naar de klant, levert elke dag weer tevreden klanten die met plezier terug komen naar Tuinland.
 
Historie van Tuinland
De geschiedenis van het familiebedrijf Tuinland gaat terug naar het jaar 1919. Girbe Drenth Sr. begon in dit jaar een kwekerij van groenteplanten in Assen met daarnaast de handel in groente- en landbouwzaden. Na 1956, wordt de zaadhandel uitgebouwd tot een groot netwerk met verschillende handelsvertegenwoordigers.
In 1968 start de zoon van Girbe: Henk Drenth, met een revolutionair tuincentrum waarbij zelfbediening centraal stond. Planten in een winkelwagen en tuinplanten in een pot. Toen was dat nieuw, ideaal om het hele jaar door te kunnen verkopen. In 1980 gaat Drenth Tuincentrum samen werken met Intratuin.
Onder leiding va Girbe Drenth Jr. wordt in 1984 het tuincentrum in Assen ingrijpend verbouwd waarbij de oppervlakte twee keer zo groot wordt. Een paar jaar later wordt er een weiland in Groningen gekocht, hier verrijst een tweede vestiging.
In 1996 verhuist het tuincentrum in Assen en wordt daarmee de meest spraakmakende tuincentrum van dat moment. In 1999 wordt het tuincentrum in Zwolle geopend, ook heel spraakmakend doordat het hele tuincentrum op een verdieping is.
 
In 2004 gaan de 3 tuincentra zelfstandig verder onder de naam Tuinland. In 2008 wordt tuincentrum Wilp toegevoegd aan de 3 andere vestigingen. In 2009 werd het tijd om Tuinland ook uit te breiden naar het internet en zo werd de webshop opgericht. De webshop is gevestigd in Tuinland Groningen.
In 2009 krijgt Tuinland Zwolle de prijs voor het beste leerbedrijf van Nederland. Sindsdien staat de kwaliteit van stage begeleiding bij Tuinland hoog aangeschreven.
Sinds 2013 bestaat de directie uit Girbe en Serena Drenth.
  
Korte omschrijving van de functie
Als Bedrijfsleider ben jij het gezicht van het tuincentrum en ben jij verantwoordelijk voor de uitstraling en interne organisatie van het tuincentrum. Samen met de sectorleiders zorg je er voor dat het tuincentrum er iedere dag weer netjes bijstaat en klanten vriendelijk onthaald worden en een plezierige ervaring overhouden aan hun bezoek aan Tuinland.
Dit doe je zodanig dat het winkelbeeld voldoet aan de formule-uitgangspunten. Je bent dagelijks verantwoordelijk voor de financiële, commerciële en operationele resultaten en in samenwerking met jouw team zorg je voor realisatie van gestelde doelen t.a.v. uren en beïnvloedbare kosten.
Als bedrijfsleider ben je verantwoordelijk voor het optimaliseren van de processen binnen Tuinland en het personeelsbeleid. Je bent dé schakel tussen directie en de winkel, waardoor het belangrijk is dat je goed contact hebt met de sectorleiders en de informatie juist verwoord richting de organisatie. Tevens ben jij degene die overleg heeft met de inkoop. Je stimuleert samen met de sectorleiders de teamontwikkeling en de professionalisering van de medewerkers. Daarnaast ben je eindverantwoordelijk voor alle facilitaire zaken en voor de personele invulling van de locatie. Met enthousiasme geef je uitvoering aan de ruimte die je krijgt om ontwikkeling aan de locatie te geven.
 
Opleiding, kennis & ervaring
HBO Bedrijfskunde/ Economie
Aantoonbare management kwaliteiten (ontwikkeling beleid, beoordelingsmethodiek, verzuimbegeleiding)
Enkele jaren relevante werkervaring in de detailhandel
Ruime ervaring met personeelsaanname
Ervaring met personeelsplanning
Ervaring in de communicatie met inkoop 
Competenties
 
Leidinggeven: Richting en sturing geven aan medewerkers in het kader van hun taakvervulling; stijl en methode van leidinggeven aanpassen aan betrokken medewerker/groep medewerkers en situatie.
Plannen en Organiseren: Bepalen van prioriteiten, benodigde acties, tijd en middelen om gegeven doelstellingen te kunnen bereiken.
Klantgerichtheid: Onderzoeken van wensen en behoeften van de klant en hiernaar handelen. Anticiperen op behoeften van klanten. Hoge prioriteit geven aan servicebereidheid en klanttevredenheid.
Kostenbewust handelen: Denken en handelen gericht op optimale benutting van tijd, geld en middelen.
Praktisch / Oplossingsgericht: Levert actief een creatieve bijdrage die gericht is op een bruikbaar resultaat. Zet gericht de feiten op een rij en handelt resultaatgericht.
Mondelinge communicatie: Ideeën en meningen aan anderen duidelijk maken, zowel verbaal als non-verbaal.
Initiatief: Kansen signaleren en er actief naar handelen.

Wij bieden jou
Wij bieden je in eerste instantie een tijdelijke arbeidsovereenkomst . Je komt te werken in een succesvolle en op de toekomst gerichte organisatie waarbij aandacht voor jou en je collega’s, een leuke werksfeer en teamspirit centraal staan. We bieden je een uitdagende functie waarin een breed takenpakket een beroep doet op jouw kwaliteiten. Houd hierbij wel rekening dat je ook op zaterdag, zon- en feestdagen werkt.

 
n.b. solliciteer op deze functie uitsluitend door middel van het online sollicitatieformulier!
 

Naar top