• 4 grote winkels
  • Al 100 jaar plant- en tuinkennis
  • Snelle levering
0
Totaal:  €0,00
Bestellen

6 tips voor het verzorgen van je kerstboom

Je kerstboom heeft liefde en aandacht nodig!

Gertjan | Blogger Tuinland 28 november 2018
6 tips voor het verzorgen van je kerstboom
6 tips voor het verzorgen van je kerstboom
Gefeliciteerd met de adoptie van je echte kerstboom. De komende dagen zal hij er alles aan doen om je het echte kerstgevoel te geven. Wij hebben de 6 beste tips voor je om je kerstboom in top conditie te houden. Verliest hij naalden of gaan de takken hangen

1. Geef je kerstboom geen warmte!
- Je kerstboom naast de openhaard of kachel? Geen goed idee! Een kerstboom kan niet tegen warmte. Door de warmte zal die sneller zijn naalden verliezen. Zet je kerstboom dus bij voorkeur niet naast een warmte bron.

2. Water, water en nog eens water. je kerstboom heeft water nodig!
- Een kerstboom heeft heel veel water nodig. Je moet regelmatig je kerstboom water geven. Heb je een kerstboom in pot? Dan moet de aarde goed nat aanvoelen. Heb je een gezaagde boom? Dan moet de stam circa 5 cm in het water hangen.

3. Zet de zaag er in!
-  Heb je een gezaagde kerstboom? Dan kun je het best thuis 4 a 5 centimeter van de stam afzagen. Hierdoor zorg je ervoor dat de kerstboom meer zuurstof en water opneemt.4. laat je kerstboom geen heimwee krijgen!
- Je kerstboom is gewend om lekker buiten te staan. Wanneer je een kerstboom koopt laat hem eerst 12 uur in de schuur staan, zo is de overgang niet zo groot en heeft die minste kans op heimwee. Hierdoor blijven de naalden mooi en zal je kerstboom langer blijven staan.

5. Doe je kerstboom geen sjaal om!
- De kerstboom mooi inpakken bij de stam met bijvoorbeeld een kleedje? Niet doen! De kerstboom zal dan sneller gaan rotten omdat hij via de stam het vocht verdeelt over de takken.


6. Zing samen liedjes met je kerstboom!
- Tot slot, je boom zal ontzettend gelukkig zijn wanneer je dagelijks de beste kerst hits door de speakers gooit. Probeer het maar eens, na een paar dagen zal hij extra gaan schitteren.

Advies of hulp nodig bij het kopen van een kerstboom? Onze collega's kunnen je bij de aankoop van een kerstboom adviseren! 

Gerelateerde producten

Gouden Kralenketting Kunststof Diamant 270cm

Gouden Kralenketting Kunststof Diamant 270cm

Deze gouden kralenketting in de vorm van diamanten mag niet ontbreken in jouw kerstboom. Met deze kralenketting laat jij je kerstboom stralen! Leuk om te combineren met andere gouden kerst accessoires. 
 

€1,79