• 4 grote winkels
  • Al 100 jaar plant- en tuinkennis
  • Online kerstshop
0
Totaal:  €0,00
Bestellen

Barbecue tips

veiligheidstips en onderhoud

2 mei 2019
Barbecue tips
Veiligheidstips:

Gebruik de barbecue nooit binnenshuis of in de garage. Gebruik de barbecue niet als er zich binnen drie meter brandbaar materiaal bevindt. Gebruik nooit spiritus of andere brandbare vloeistoffen om uw briketten aan te steken.
Bedek de binnenkant van de barbecue nooit met aluminiumfolie.
Aluminiumfolie kan, door het vet dat er op druipt, ontvlammen. Wanneer je tijdens het barbecueën te maken krijgt met vlammen doe dan het volgende:
Doe bij briketten barbecues de deksel erop en sluit alle luchtopeningen ( bij geen deksel, zand erover strooien). Draai bij een gas barbecue het gas dicht.

Onderhoud:
Reinig na elk gebruik het grillrooster. Bij een elektrische of gasbarbecue laat je de barbecue nog ongeveer tien minuten op hoog branden; de etensresten branden dan van het rooster. Wanneer het rooster nog warm is kan het geborsteld worden met een messing of RVS borstel. Als het rooster is afgekoeld kan het met een ontvetter gereinigd worden. De buitenkant van de barbecue kun je schoonmaken met een barbecuereiniger of afspoelen met warm water en een beetje afwasmiddel. Dek de afgekoelde barbecue af met een hoes. Bewaar de elektrische barbecue altijd binnen.