• 4 grote winkels
  • Al 100 jaar plant- en tuinkennis
  • Online kerstshop
0
Totaal:  €0,00
Bestellen
Je webshop bestelling wordt binnen 2-3 werkdagen verzonden.

Bestel nu je tuinplanten online

Sarah 13 mei 2019
Bestel nu je tuinplanten online
Bestel nu je tuinplanten online

Koop nu je tuinplanten online!

Heb jij ons aanbod online tuinplanten al ontdekt? Sinds kort vind je een leuke selectie tuinplanten online in onze webshop. Uiteraard hebben we in de winkel een groter aanbod tuinplanten voor je klaarstaan. Ontdek nu het gemak van online bestellen. Op werkdagen voor 15:00 besteld is de volgende dag verzonden. Je hoeft er dus zelf enkel nog voor de tuin! Ontdek nu onze TOP3 Tuinplanten. Ze geven je tuin net wat meer body en een leuke diversiteit.

Onze TOP 3 Tuinplanten


1-Bamboe Murieliae

Ga je voor gemak? Kies dan voor de Fargesia murieliae Asian Art. Deze bamboe soort woekert niet en is gemakkelijk te onderhouden. Ook kan het de strengste winters van -25° C doorstaan. De Fargesia is geschikt als solitair maar ook goed als haag of in een mooie pot op het terras. Deze bamboe heeft fijn groen blad en naar geel verkleurende stengels die tot 350cm hoog kunnen worden. De plant heeft in de winkel op dit moment een hoogte van 30cm. Het is een van de bekendste en sterkste niet woekerende bamboes. Fargesia is groenblijvend en hoeft niet gesnoeid te worden waardoor het zijn unieke groeiwijze mooi kan laten zien. De pot heeft een doorsnede van 17cm.

Hoe verzorg ik mijn bamboeplant?
Plaats de bamboe bij voorkeur in de zon en iets in de schaduw. De bamboe is wintergroen en is bestand tegen de vorstmaanden. Shop hier de bamboe murielae.


2-Toscaanse Jasmijn Trachelospernum

Trachelospermum jasminoides, of de sterjasmijn, heeft zijn naam te danken aan de stervormige bloemen die heerlijk ruiken. Het kan deze plant niet warm genoeg zijn en hij groeit daarom graag tegen een warme zonnige muur of schutting. Het is een wintergroene klimmer. De ranken zoeken steun waar ze zich dan omheen draaien zoals bijvoorbeeld een trellis of gaas.

De Toscaanse jasmijn die wij momenteel online aanbieden kan tussen de 200-300cm hoog worden. Je kan de sterjasmijn in het voorjaar licht terugsnoeien. Shop nu alvast een geschikte snoeischaar. Zij zal bloeien op de jonge zijscheuten die ze daarna maakt. De bloei gaat door tot ver in de zomer.

Hoe verzorg ik mijn Toscaanse Jasmijn?
Je kunt Toscaanse jasmijn vanaf  maart t/m september bemesten. Bekijk alvast ons assortiment meststoffen. Ze kunnen minstens een temperatuur tot -10 graden verdragen. Bij strenge vorst de voet van de plant iets afdekken. De pot heeft een doorsnede van 17cm. Plaats de jasmijn in de zon en iets in half schaduw. Deze klimplant bloeit in de maanden juni tot en met september en behoud haar groene blad in de winter. De witte bloemen van de jasmijn zijn sierlijk en geven een overdadige geur in je tuin. Shop hier de Toscaanse jasmijn.


3-Blauwe Boerenhortensia

De blauwe boerenhortensia is op dit moment een hardloper in onze webshop. In de winkels weten onze klanten deze hortensia ook steeds beter te vinden. De naam dankt deze hortensia aan zijn gegarandeerde bloei op het nieuwe hout. De bloemen van deze hortensia zijn bolvormig in de kleur blauw. Online hebben wij de boerenhortensia momenteel verkrijgbaar in diverse andere kleuren: De plant wordt tussen de 30-150cm hoog. De hortensia mag in het vroege voorjaar worden gesnoeid, tot minimaal 15cm boven de grond. De pot heeft een doorsnede van 23cm. 

Hoe verzorg ik mijn hortensia’s?
De hortensia kun je het beste in de half schaduw plaatsen en bloeit in de maanden juli tot en met oktober. De plant is winterhard en verliest zijn blad wel. Shop hier jouw favoriete hortensia.

Wil je meer tuinplanten zien? Kom naar Tuinland!
Maak je tuin compleet met geschikte grond om je tuinplanten wat extra voeding te geven en laat je adviseren door een van onze medewerkers. Vind hier jouw Tuinland winkel.
 

0 reacties

Reageer

Reageer op dit artikel

Maximaal 1000 tekens
Je reactie is ontvangen. Deze zal op de site getoond worden nadat deze is goedgekeurd door de webmaster.
Het verwerken van je reactie is mislukt, probeer het nogmaals.