• 4 grote winkels
  • Al 100 jaar plant- en tuinkennis
  • Online kerstshop
0
Totaal:  €0,00
Bestellen

Bloesembomen…van bloesem tot eigen oogst

Ontdek wat de bloesembomen gedurende de seizoenen allemaal te bieden hebben

Sarah 15 maart 2019
Bloesembomen…van bloesem tot eigen oogst
Bloesembomen…van bloesem tot eigen oogst
Bloesembomen hebben gedurende de verschillende seizoenen veel te bieden. Na de prachtige bloesems in de lente ontstaat een volle bladstructuur waarna de vruchten komen. Bij Tuinland hebben we een ruim aanbod fruitbomen die in het najaar vruchten geven. Voor kinderen is het ook super leuk om een vrucht te zien groeien en de ontwikkeling van de bloesemboom te volgen.

Wat is de geschiedenis van de bloesemboom?
In de achtste eeuw na Christus gebruikten de Japanners het moment waarop de bloesemboom tot bloei kwam als de start van het oogstseizoen. Er werd een groot feest gegeven in de Japanse tuinen.
Ze noemen het moment waarop alle bloemen ontluiken ook wel Hanami (=bloemen kijken). Vele eeuwen later werd deze viering meer iets voor het gewonere volk en werd het steeds meer als een uiting voor een sociale gemeenschap gebruikt, zoals wij dat met Koningsdag ervaren. Tegenwoordig wordt het oogstfeest door heel Japan op verschillende plekken gevierd. De korte duur van met name de bloei van de kersenbloesem wordt ook wel gesymboliseerd voor geboorte, leven, dood en wedergeboorte. Hier in Nederland symboliseert de bloei van de bloesem vooral het begin van de lente en het einde van de koude winterperiode. De Sakura, ook wel kersenbloesem, is een metafoor voor het mensenleven. De bloei is van korte duur maar krachtig en mooi.
 
Koop nu alvast een selectie fruitbomen online
>Rode Aalbes
>Framboos Idaeus Malling
>Kiwi Acinidia Chinensis Jenny
>Japanse Wijnbes Phoenicolasius
>Blauwe Bes Corymbosum Hortblue

Bekijk gelijk onze selectie Tuinplanten online!

Bezoek voor het gehele assortiment een van onze Tuinland filialen.

Hoe verzorg je een bloesemboom?
-Zet je bloesemboom lekker in het zonnetje, het zijn echte zonaanbidders.  
-Plant de bloesemboom stevig en diep in de grond zodat het water goed kan worden afgevoerd.
-Bemest de bloesem maandelijks met organische meststof tijdens de groei en bloei.
-Snoei appel- en perzikbomen in maart.
-Dek de bloesem af met een laagje nevel zodat ze tijdelijk kunnen bevriezen of dek af met vliesdoek.

Niets is leuker dan eigen oogst!
Bloesembomen zijn een lust voor het oog. Bij Tuinland genieten we graag van deze mooie voorjaarsbloeiers. De oogst inspireert tot het maken van jam en fruitsalades.

TIP: Paastak versus bloesemboom
Ook leuk: met pasen halen mensen vaak een mooie tak in huis om te decoreren met hangertjes als eieren en strikjes. Voor de verandering zou je ook eens een bloesemtak in huis kunnen halen. Deze takken zijn al mooi van zichzelf en ontluiken later met prachtige bloemen. Leuk voor in een trendy vaas.