• 4 grote winkels
  • Al 100 jaar plant- en tuinkennis
  • Ruime garantie!
0
Totaal:  €0,00
Bestellen
.

De 'Hebe' zorgt voor extra kleur aan je tuin

'Een echte zomeroppepper voor je tuin'

8 augustus 2018
De 'Hebe' zorgt voor extra kleur aan je tuin
De 'Hebe' zorgt voor extra kleur aan je tuin
Hoe geef ik mijn tuin een zomeroppeppper?
Is je zomertuin wel toe aan een oppepper? Na een droge zomer is er veel kleur verloren gegaan en met het najaar in het vooruitzicht kan je tuin vast wel wat extra kleur gebruiken. De hebe is een schoonheid om te zien met haar wilde uitstraling en losse bloemen in verschillende natuurlijke tinten. De hebe struiken kunnen wel 40 cm hoog worden.

Waar komt de hebe vandaan?
Haar naam dankt ze uit de Griekse mythologie waarin hebe voor de godin van de ‘jeugd’ staat. Zij schenkt haar nectar aan de goden en laat de natuur en de lente bloeien tot het eeuwige leven. Leuk om te weten toch? Grappig genoeg is Hebe ook een jongensnaam die in Groningen en Friesland veel voorkomt.
De hebe is een eenjarige plant en komt oorspronkelijk voor in Nieuw Zeeland, de Falklandeilanden en Zuid-Amerika. Je kunt hem prima in de tuin plaatsen tot de eerste vorst. In totaal bestaan er wel 90 soorten van deze plant waardoor de hebe tot een van de grootste plantensoorten is uitgeroeid van Nieuw Zeeland. De gehele maand augustus kun je de hebe bij Tuinland ontdekken. De hebe bloeit overigens tot aan de eerste vorstperiode en behoudt haar aantrekkelijke blad welke van lichtgroen tot lichtgrijs kunnen lopen. Als je geluk hebt kun je de bladeren in de winter en lente tegen komen in het paars-rood.  De stuik valt op door haar trossen bloemen in het wit, paars of roze en lange meeldraden waar vlinders gek op zijn. De hebe maakt je tuin dus extra aantrekkelijk voor allerlei soorten insecten en geeft je zomertuin direct meer kleur. Deze kleine heester met haar lichtroze kleur is dan een ideale plant voor tegen het einde van de zomer voor een nieuwe frisse start van je tuin en bloeit tot aan de eerste nachtvorst.

Hoe verzorg ik mijn hebeplant?
. Zet de hebe op een warme plaats neer.
. Geef haar een matig tot voedselrijke en zanderige droge bodem.
. De grond moet een neutrale tot zure zuurgraad bevatten met voedzame tuinaarde.
. Geef de bloeiende variant elke maand mest.
. Geef de groenblijvende hebe af en toe wat mest.
Heb je behoefte aan meer informatie of wat extra tips? Je bent van harte welkom in een van onze winkels! Bekijk hier de dichtstbijzijnde vestiging bij jou in de buurt.


Wist je dat?
Hebe’s zijn ideale planten voor in een zout zeeklimaat. Heb je een tuintje of balkon aan zee? Geen probleem voor de hebe; hij kan prima tegen het zoute zeeklimaat.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn hebe opvalt op het terras?
Plaats de hebe in een grote pot voor een eye catcher effect! Hierdoor geef je de plant een mooie totaalverhouding met een iets grotere bloempot in een pakkende kleur.