• 4 grote winkels
  • Al 100 jaar plant- en tuinkennis
  • Ruime garantie!
0
Totaal:  €0,00
Bestellen
Levertijd webshop 3 werkdagen | Levertijd tuinmeubelen 1 werkdag!

DIY! Haal de herfst in huis

Jet - Tuinland 11 oktober 2019
DIY! Haal de herfst in huis
DIY! Haal de herfst in huis
Wat is de herfst toch mooi… Overal waar je kijkt liggen de prachtige herfstbladen voor het oprapen. Ook de kastanjes vallen met bosjes van de bomen. Je haalt zelf heel gemakkelijk deze heerlijke herfst sfeer in huis!

Haal kaarsen, beeldjes, kalebassen en pompoenen ter decoratie in huis. Of ga lekker naar buiten het park of het bos in en verzamel mooie bladeren, dennenappels, eikeltjes en kastanjes. Een mooie herfstschaal, herfstkrans of één van de andere decoratie ideeën zijn zo gemaakt. Je leest ze hieronder.


Je eigen herfstschaal of mand
Eigenlijk heel makkelijk; leg al jouw mooie vondsten in een schaal en maak het af met waxinelichtjes, een lantaarn, of een mooi beeldje. Je kunt het best beginnen met het middelpunt van jouw schaal, je kiest er zelf voor wat je hier wilt hebben staan.  Vervolgens kun je eerst de schaal bedekken met de bladeren, de andere herfst vondsten kun je hierop leggen maar als je van wat speelser houdt dan kun je zo ook allemaal lekker los leggen zoals jij dat wilt. Uiteraard kun je er ook voor kiezen lampjes/lichtjes in de schaal te gebruiken of ander klein decoratie materiaal zoals mini paddenstoelen.  

Drogen en inlijsten
Een heel oud trucje, herfstbladeren drogen. Het effect is prachtig! Leg de bladeren tussen twee droge vellen papier (oude kranten kan ook) en geef ze een tijdje om goed te drogen. Hoe langer je ze laat drogen, hoe dunner en strakker de bladeren zullen zijn. Je kunt er daarna voor kiezen om de bladeren in te lijsten maar gewoon ter decoratie op een schaal of ophangen kan natuurlijk ook! Lees hieronder hoe je een mooie hersftkrans of slinger maakt.

Herfstkrans of slinger
Mooie herfstbladeren… allemaal verschillende kleuren of op elkaar afgestemd, de krans of slinger helemaal gevuld of juist lekker puur en rustig, het kan allemaal! Je bent eigenlijk alleen wat dun garen nodig of je kunt kiezen voor fijn ijzerdraad. Verder ben je alleen een dunne naald nodig en that’s it! Wil je de krans of slinger het liefst nog wat speelser? Je kunt er ook voor kiezen om dun gevlochten draad (naturel of in een kleurtje) te gebruiken en naast bladeren kun je ook takjes of andere mooie herfst vondsten gebruiken. Nog een leuke tip: gebruik een licht snoer of een snoer met kleine lichtjes. De herfstkrans of slinger kun je daarna ook mooi plekje in je huis geven of bijvoorbeeld aan je voordeur hangen.

  
  In onze herfst shop hebben wij allerlei decoratie die jouw herfst stukje helemaal af maken. Ben je niet zo creatief? Je kan er natuurlijk voor kiezen om verspreid in je huis de herfst terug te laten komen, zet bijvoorbeeld dit leuke beeldje op jouw kast of tafel!

Je shopt alle leuke kerstaccesoires en decoratie hier