• 4 grote winkels
  • Al 100 jaar plant- en tuinkennis
  • Ruime garantie!
0
Totaal:  €0,00
Bestellen
Levertijd webshop 3 werkdagen | Levertijd tuinmeubelen 1 werkdag!

DIY: Kerst ring maken

Rianne 22 oktober 2020
DIY: Kerst ring maken
DIY: Kerst ring maken
Je ziet ze nu bijna overal voorbij komen; grote metalen ringen. Ik hoor je denken… wat moet ik daarmee? Hoelahoepen? Ja dat kan, maar daar zijn ze niet voor bedoeld. Inmiddels zien we ze in meerdere kleuren voorbij komen. Goud, zwart, zilver en zelfs helemaal in touw gewikkeld. De metalen ring kransen zijn zelfs verkrijgbaar met ingebouwde LED lampjes.Dat is natuurlijk helemaal top tijdens kerst, want zo valt jouw ring of krans extra goed op in het donker! Het enige wat je zelf nog hoeft te doen is de ring versieren met wat jij leuk vindt…zo’n kale ring is tenslotte niks aan. Benieuwd

Je kan de kerstversiering ringen eigenlijk ieder seizoen weer gebruiken. In de winter kan je hem versieren met dennenappels en wat groen. In het voorjaar decoreer je hem met bijvoorbeeld droogbloemen en/of eucalyptus. Rond Pasen maak je er een paaskrans van die je bijvoorbeeld volhangt met allemaal paaseieren. In de zomer decoreer je de ringen met mooie kunstbloemen of andere objecten in zomerse kleuren. En in de herfst zijn we al gauw geneigd om hem te versieren in allerlei herfstkleuren, zoals oranje, bruin en rood. Daar is natuurlijk niks mis mee… maar wel een beetje doorsnee. Mijn tip is daarom om de bladeren te laten drogen en deze rond om de ring te plakken. Je kan er ook voor kiezen om Pampas pluimen te gebruiken om hiermee de krans te versieren!Welke manier wij nu gaan bespreken is de kerstkrans 2.0. Niet zo’n standaard krans van oase en dennentakken, maar eentje dat echt dé eyecatcher van je woning wordt. Het enige wat je nodig hebt zijn leuke kerstballen, ornamenten, lampjes, ijzerdraad een kniptang of schaar en iets van groen. Bij groen kan je natuurlijk denken aan dennentakken of mos, maar kunsttakken zijn ook prima en het fijne is dat kunsttakken natuurlijk langer mee gaan. Eucalyptus werkt ook altijd heel goed en ruikt daarbij ook nog eens lekker. Gipskruid is trouwens ook een goede optie, dit zorgt direct voor veel opvulling.Je hebt nu je basis gekozen als het goed is. De volgende stap is om de ring voor een deel te bedekken met het groen dat je hebt uitgekozen. Leg alles eerst voor je neer op tafel, voordat je alles vast maakt. Ben je tevreden over je ontwerp? Dan kan je alles vast gaan maken.

Je kan de hele krans bekleden met groen, maar zelf vind ik het mooiste om alleen de onderste helft te doen, zodat je nog wat van de ring zelf ziet. De takken kun je allemaal vast maken met het ijzerdraad. Als je dat klaar hebt ga je kijken wat voor kerstornamenten je in je ring wilt verwerken. Je kan het heel rustig houden door bijvoorbeeld allemaal ballen in dezelfde kleuren te kiezen, maar je kan bijvoorbeeld ook kiezen voor verschillende groottes. Durf je nog een stapje verder te gaan dan kun je er voor kiezen om nog een kleur toe te voegen. Zo krijg je meer dimensie in je krans.Mijn tip is wel om te gaan kiezen voor 2 kleuren die ook terug komen in je interieur.Wil je helemaal all the way gaan? Kies er dan voor om allemaal ornamenten in je krans te hangen, hoe gekker hoe beter! Dit doe je het makkelijkst met ijzerdraad. Sommigen vinden het handig om een lijmpistool te gebruiken. Hou er dan wel rekening mee dat wanneer je nog van gedachten verandert, je wel last hebt van lijmresten. Je kan altijd een stuk aluminium folie om de ring heen wikkelen en het daarop vast lijmen, de blijft de ring onbeschadigd.Nog een leuke tip: je kan ook een slinger in het midden van de krans hangen, dan bedoel ik niet zo’n dikke glitter slinger, maar een subtiele slinger met bijvoorbeeld candycanes. Daarom heen kan je de krans versieren. Of een slinger met sterretjes, in ieder geval iets wat met kerst te maken heeft.Natuurlijk kun je de ring voor nog veel meer leuke do it yourselfs gebruiken. Je kan van de ene kant naar de andere kant touw spannen en laat het touw steeds een klein stukje verspringen. Je creëert hierdoor een soort spinnenweb! Hier en daar hang je vervolgens leuke kleine knijpertjes waar je dan kleine kerstkaartjes aan kunt hangen. Toch veel leuker dan zo’n saai touw, dat je spant door de hele kamer?

Zo zijn er nog tig andere manieren om je eigen kerst ring maken. Voor nu lijkt me dit eerst voldoende! Ik zou daarom zeggen: schenk jezelf een lekkere kop koffie of thee in, pak er wat lekkers bij en laat het knutselen maar beginnen! Deel ook vooral het resultaat op onze Facebook-pagina, we zijn erg benieuwd naar jouw creatie!