• 4 grote winkels
  • Al 100 jaar plant- en tuinkennis
  • Online kerstshop
0
Totaal:  €0,00
Bestellen

Doei Kerstboom, hallo lege plek! Wat te doen?

Rianne 30 oktober 2020
Doei Kerstboom, hallo lege plek! Wat te doen?
Voor de kerstman is het weer de hoogte tijd om te gaan. De kerstboom, kerstverlichting en kerstversiering kan weer worden opgeruimd. Dit jaar was kerst toch wel anders als anders. Rondom de eettafel met de gehele familie, zat er dit jaar niet in. Hopelijk kunnen we volgend jaar weer volledig uitpakken. Het opruimen van de kerstspullen blijft toch altijd zonde, wat maken die lichtjes en versiering toch zó gezellig. Zo’n mooi versierde kerstboom geeft toch direct sfeer. Dus als deze groene vriend eenmaal je kamer weer verlaat na een aantal weken, mist er toch wat! Je houdt er vaak een kale en saaie woonkamer aan over.

Je hoeft natuurlijk niet allemaal grote dure meubelen aan te gaan schaffen om die lege plek op te vullen. Begin eerst eens met schuiven van de meubels die je al hebt, maakt bijvoorbeeld eens een andere opstelling. Of verander eens van accessoires, zet een andere kleur kaarsen neer, verander de kussens. Eventueel een andere kleur plaid. Even de frisse wind door je interieur.Je kan natuurlijk de kale plek ook opvullen met een mooie kamerplant. Dat is ook nog eens goed voor het milieu en werkt ook nog eens luchtzuiverend. Dat kunnen we in deze tijd goed gebruiken, aangezien de helft van ons thuis werkt. Kies eerst altijd een pot die je mooi vind, op deze potmaat kan je daarna een plant uit zoeken die jij mooi vindt. Let er wel op bij het kiezen van een potmaat, reken altijd 1 of 2 potmaten groter. Dus heb je bijvoorbeeld een plant met een potmaat 12, kies dan een plantenpot met minimaal potmaat 15. Liever de groot als te klein, je kan altijd nog wat potgrond toevoegen om de plant op te vullen.Geen groene vingers ? Tegenwoordig heb je ook hele mooie kunstplanten. Maar ook prachtige droogbloemen. Je hebt deze is in rustige neutrale kleuren , maar ook felle kleuren. Dus keuze genoeg. Enige wat nog mist is een mooie grote vaas voor je droogbloemen. Droogbloemen vragen geen onderhoud en zijn super stylisch.Je kan er ook voor kiezen om de kale plek op te vullen met een schilderij of andere print. Je kan ervoor kiezen om meerdere kleine lijstjes bij elkaar te hangen of te kiezen voor 1 grote lijst. Met kleine lijstje kan je meer variëren in kleur en geeft een speelser effect.

Heb je zelf nog een goede tip om de lege plek van de kerstboom op te vullen, deel dat zeker met ons via facebook of instagram.