• 4 grote winkels
  • Al 100 jaar plant- en tuinkennis
  • Online kerstshop
0
Totaal:  €0,00
Bestellen
Je webshop bestelling wordt binnen 2-3 werkdagen verzonden.

Eekhoorns

Eekhoorns leven vooral in beboste gebieden, met voornamelijk naaldbomen

20 juli 2018
Eekhoorns
Eekhoorns
De bekende pluimstaart, pluim-oren en hun mooie vacht maakt ze leuk om naar te kijken. In tegenstelling tot veel andere dieren zijn ze overdag actief. Je kunt hun gedrag en bewegingen dus goed volgen.

In de zomer zijn eekhoorns vooral vroeg in de ochtend en tegen de avond druk in de weer. Daartussenin houden ze een middagslaapje. In de winter zijn eekhoorns maar enkele uren per dag actief. De rest van de tijd rusten of slapen ze in een lekker warm nest.

Kleine zoogdieren, zoals eekhoorns, kunnen je helpen in de tuin. Het zijn natuurlijke bestrijders omdat ze graag insecten eten. Daarnaast eten eekhoorns graag pinda’s, pijnboompitten, hazelnoten en zwarte zonnebloempitten, stukjes boomschors en paddenstoelen. Net als veel andere knaagdieren leggen eekhoorns wintervoorraden aan. Tuinland verkoopt in de wintermaanden speciaal eekhoornvoer.

Eekhoorns op zoek naar eten kunnen voedersilo’s voor vogels kapot maken.
Je kunt ze een eigen voederhuisje geven. De eekhoorn maakt de klep open om voer uit het huisje te halen. Ook een eekhoornvoederhuis vind je in de wintermaanden in het assortiment van Tuinland. 

Een eekhoornnest bevindt zich in een boom op minstens 6 meter hoogte. De buitenkant van het nest wordt vaak van twijgen gemaakt, de binnenkant is van gras en mos. Een nest waar jongen worden geboren wordt bekleed met een dikkere laag mos of gras.

De paartijd van de eekhoorns ligt tussen januari en maart. Jonge eekhoorns worden vaak geboren tussen maart en mei. Per worp worden er gemiddeld 3 jongen geboren.

Bij Tuinland hebben we een gevarieerd assortiment producten om de eekhoorns in je tuin wat extra te verwennen! Kom gezellig langs en laat je adviseren en inspireren. Bekijk hier de openingstijden van de dichtstbijzijnde winkel.