• 4 grote winkels
 • Al 100 jaar plant- en tuinkennis
 • Online kerstshop
0
Totaal:  €0,00
Bestellen
Je webshop bestelling wordt binnen 2-3 werkdagen verzonden.

Een moodboard maken

Doe inspiratie op om je kamer in te richten

Samantha 30 oktober 2018
Een moodboard maken
Een moodboard maken

Maak een eigen moodboard!
Een moodboard kan je helpen inspiratie op te doen om een kamer (opnieuw) in te richten. Aan de hand van plaatjes, tekst en kleuren maak je een compositie om een bepaalde stijl of sfeer te creëren. Je kan ook online een moodboard maken via Pinterest.

Hoe maak ik een moodboard?
Het maken van een moodboard is hartstikke leuk en daarnaast ook erg handig. Je kan een papieren moodboard maken, een digitaal moodboard of een moodboard op Pinterest. Hieronder vind je een korte uitleg om zelf een fysiek moodboard  en een online moodboard te maken.


Een fysiek moodbord

 1. Verzamel eerst folders, flyers, tijdschriften, kranten, behangstukjes, stoffen en kleurstaven.
 2. Knip de afbeeldingen die bij jou stijl of sfeer passen uit en leg ze apart.
 3. Wanneer je klaar bent met het uitknippen ga je beginnen met je compositie.
 4. Pak een groot bord en verdeel je uitgeknipte plaatjes op dit bord. Verplaats plaatjes en bepaal je compositie.
 5. Dan begint het plakken. Plak alleen plaatjes die die 100% bij jou stijl of sfeer passen.
Tip: Geef je moodboard extra body door te spelen met voelbare stofstukjes, reliëfs uit behangstukken of gebruik kleurstaven.

Een online moodbord
Hoe handig is het om je moodboard altijd bij de hand te hebben? Zo kan je tijdens het winkelen bij Tuinland altijd je moodboard er bij pakken en kijken welke woonitems helemaal bij jou sfeer of stijl passen. Hieronder lees je hoe je op Pinterest een online moodboard maakt.
 1. Maak indien je dit nog niet hebt gedaan een account aan op www.Pinterest.com.
 2. Klik rechts bovenin op je naam, hieronder verschijnt een overzicht waar je vervolgens  op ‘Borden’ klikt.
 3. Je komt dan in een scherm met de tekst ‘Bord maken’ of ‘Verborgen bord maken’. Je kan het bord een naam en een beschrijving geven. Een verborgen bord kan je op een later moment wijzigen in een openbaar bord. Vanaf dat moment kan je los gaan met het maken van een moodbord.
 4. Je kan via het zoekveld zoeken naar inspiratiebeelden die je vervolgens in je bord kan plaatsen door deze te pinnen. Dit doe je door verschillende woorden en de naam van de kleur, stijl of trend in te typen.
 5. Je kan er ook voor kiezen om in je bord eigen foto’s toe te voegen. Dit doe je door in je bord op het plus tekentje te klikken en vervolgens te klikken op pin maken. Sleep of upload je foto en geef deze een beschrijving. Vervolgens kies je in welk bord je de afbeelding wilt plaatsen en dan klik je op bewaren.
Bekijk hier onze Tuinland Pinterest inspiratiepagina.

Volg ons op Instagram en laat je inspireren!
Tuinland heeft naast een Pinterest inspiratiepagina ook Instagram waar je veel Tuinland-inspiratie kan opdoen. Heb jij een moodboard gemaakt? Laat het ons zien en gebruik dan de #Tuinland.


Ben je na het maken  van je moodboard klaar om te shoppen? Kom langs in één van onze winkel in Groningen, Assen, Zwolle, Wilp of bekijk onze woonitems online.