• 4 grote winkels
  • Al 100 jaar plant- en tuinkennis
  • Ruime garantie!
0
Totaal:  €0,00
Bestellen
Levertijd webshop 3 werkdagen | Levertijd tuinmeubelen 1 werkdag!

Eerste Hulp Bij Plantenverzorging

Jet - Tuinland 6 februari 2020
Eerste Hulp Bij Plantenverzorging
Eerste Hulp Bij Plantenverzorging
Heel cliché maar wél heel belangrijk: geef je plant de juiste hoeveelheid water
Zodra je een nieuwe plant gekocht hebt, zit er meestal wel een kaartje bij waarop staat aangegeven hoeveel water jouw plant nodig is. Dat is dan ook de richtlijn waar je je aan moet houden. Een handige tip om te controleren of je plant voldoende water krijgt is om met je vingers aan een blaadje te voelen of deze droog aan voelt. Wanneer een blad erg droog aanvoelt, is het verstandig om de plant een beetje water te geven. Ook kun je aan de potgrond voelen of deze erg droog is of niet. Sommige planten houden juist wel van een droge grond zoals de cactus. Deze heeft daarom ook weinig water nodig. 

Schoonmaken? Vergeet je plant niet!
Planten in de natuur krijgen natuurlijk af en toe wat regen zodat ze afgespoeld worden en de wind blaast de stof weg. Binnen in huis is dit minder het geval dus is het raadzaam om tijdens het afstoffen ook je plant zo nu en dan mee te nemen. Ook fijn voor je plant zodat deze weer even lekker kan "ademen"

Zon of schaduw?
Wanneer je een nieuwe kamerplant koopt, wordt hierbij meestal ook aangegeven of de plant van zonlicht of (half) schaduw houdt. Ook hierbij geldt dat het raadzaam is om je hieraan te houden. Een tropische plant heeft bijvoorbeeld meer zonlicht nodig om gezond te kunnen blijven. 

Overpotten? Liever niet!
Als het niet nodig is, doe het dan maar gewoon niet. Houd je plant gewoon in de plastic pot waarin je hem gekocht hebt en zet deze bijvoorbeeld in zijn geheel in een andere mooie pot. Mocht je plant nou wel heel hard groeien óf wil je juist graag dat je plant groter gaat groeien, dan kan je hem natuurlijk over potten in een grotere pot. Wees wel voorzichtig en zorg ervoor dat je niks beschadigd aan de plant!

Geef je plant de ruimte
Op dit moment ontzettend hip en trendy, je planten gezellig in groepjes bij elkaar zetten. Let er hierbij wel op dat de planten los van elkaar staan en elkaar niet teveel aanraken. Iedere plant heeft de ruimte nodig om te groeien!

In onze webshop geven wij bij iedere kamerplant genoeg informatie, super handig om te weten voordat je de plant besteld dus. Ben je nou nog meer tips nodig of heb je een vraag? Mail onze plantendokter!
 

0 reacties

Reageer

Reageer op dit artikel

Maximaal 1000 tekens
Je reactie is ontvangen. Deze zal op de site getoond worden nadat deze is goedgekeurd door de webmaster.
Het verwerken van je reactie is mislukt, probeer het nogmaals.