• 4 grote winkels
  • Al 100 jaar plant- en tuinkennis
  • Snelle levering
0
Totaal:  €0,00
Bestellen

Eikenprocessierups bestrijden?

JUB Holland en Hellingman ontwikkelde de oplossing!

Gertjan 10 september 2019
Eikenprocessierups bestrijden?
Eikenprocessierups bestrijden?

De afgelopen maanden domineerde de processierups het nieuws. Veel mensen ervaren ontzettend veel last van de haartjes van deze vervelende rups. Bloembollen merk JUB Holland uit Noordwijkerhout ontwikkelde een bloembol die de processierups te lijf gaat. Tuinketen Tuinland verkoopt deze als een van de eerste in hun winkels en via hun webshop.

“Bij Tuinland hebben wij afgelopen zomer vaak de vraag gekregen of wij iets hadden tegen de processierups. Helaas moesten wij tot vandaag deze vragen beantwoorden met een nee. Wij zijn ontzettend trots op leverancier JUB Holland die samen met Hellingman keihard heeft gewerkt aan een oplossing in de vorm van een mooie bloembol die ook nog mooie bloemen geven” Aldus Gertjan van Tuinland.

Processierups bestrijden met een bloembol? Bij JUB Holland hebben ze daar een duidelijke uitleg over: “De bloembollen uit het pakket bloeien vroeg in het jaar. Het is belangrijk om de natuurlijke vijanden vroeg in het seizoen te activeren, want de rupsen krijgen hun haartjes pas later in het jaar. De bollen die je in het najaar plant komen uit in het voorjaar en trekken door middel van uitkomende bloemen de insecten en vogels aan die deze rupsen heerlijk vinden. De bollen plant je rondom je eikenboom, maar het kan natuurlijk ook rondom de eikenbomen geplant worden die in de buurt van je tuin staan om zo zeker te zijn dat de rups op meerdere plekken bestreden gaat worden om zo van de eikenprocessierups af te komen”


“Het ontstaan van deze oplossing brengt ons terug naar 2015” vertelt Silvia Hellingman van het gelijknamige onderzoeksbureau. “Tijdens verschillende monitoringsrondes hebben wij een goed beeld gekregen welke bolsoort insecten aantrekt. Met de uitkomsten uit dit onderzoek hebben wij dit bollenmengsel samengesteld. De bollen trekken gaasvlieg, sluipwesp en de sluipvlieg aan. Deze insecten bestrijden effectief de processierups” aldus Silvia.

Gertjan voegt er aan toe: “Een mooie ecologische oplossing dus!” 
 

Gerelateerde producten