• 4 grote winkels
  • Al 100 jaar plant- en tuinkennis
  • Online kerstshop
0
Totaal:  €0,00
Bestellen
Je webshop bestelling wordt binnen 2-3 werkdagen verzonden.

Even voorstellen...de voorjaarsverrassingen!

Monique 7 februari 2019
Even voorstellen...de voorjaarsverrassingen!
Even voorstellen...de voorjaarsverrassingen!
Vroege bloeiers en als bonus een tweede ronde!   
     

De hazelaar, scheefkelk, sleutelbloem en blauwkussen zijn echte voorjaarsverrassingen. De laatste twee geven je als bonus vaak nog een tweede ronde. En de hazelaar levert dan een mooi groen decor, die in de herfst verkleurd om in de winter decoratieve kronkelende takken te laten zien. Deze tuinplanten verrassen je niet alleen in de lente maar het hele jaar door!

We stellen graag de voorjaarsverrassingen aan je voor: 

De Hazelaar ken je waarschijnlijk als paastak, maar is ook als complete plant een plaatje! De kronkelende takken zijn echte blikvangers. Als de rest van de tuin nog kaal is geeft de hazelaar al gele slingers vol bloemetjes. De hazelaar trakteert je tot slot na de bloei op zachte golvende groene blaadjes.
De Sleutelbloem is één van de vroegste bloeiers in je voorjaarstuin. De bloem geeft al vroeg mooie voorjaarskleuren in je grauwe tuin met vrolijke kleuren zoals wit, pastel, knalroze, felrood en dieppaars (soms zelfs twee kleuren in één bloem). De sleutelbloem is zeer geschikt voor tuinbakken, volle grond en rotstuinen.
De Blauwkussen is een sterke bodembedekker die het ook goed doet in bakken. De blauwkussen is er niet alleen in het blauw maar verrast je ook met kleuren zoals: paars, lila, violet, roze en wit. De blauwkussen staat graag op een droge en warme plaats bij voorkeur in rotstuinen, rond muurtjes en tussen bestrating. Het is een laagblijvende plant en groeit in de breedte.
De Scheefkelk nestelt zich graag in een rotstuin en hangt daarbij graag over een muurtje. Als de scheefkelk in zijn element is geeft het een mooi dik groen tapijt met daarin vele violette en roze bloemen. De bloemen trekken veel hommels, bijen en insecten aan, dit brengt je tuin op een natuurlijke manier tot leven.

Verzorgingstips:
  • Alle voorjaarsverrassingen staan graag zonnig, maar kunnen ook wat halfschaduw hebben.
  • Voor alle voorjaarsverrassingen geldt dat de grond het water goed moet kunnen afvoeren en de planten hebben in bakken meer water nodig dan in de volle grond.
  • Geef ze de ruimte. Blauwkussen, scheefkelk en sleutelbloem groeien in de breedte en de hazelaar moet rondom kunnen kronkelen. Ook heeft de hazelaar extra voeding nodig om tot zijn recht te kunnen komen. Snoei de scheefkelk en blauwkussen flink terug zodat ze opnieuw tot bloei kunnen komen. Verwijder bij de sleutelbloem en hazelaar enkel het dode materiaal.

De afbeelding is afkomstig van Bloemenbureau Holland.