• 4 grote winkels
  • Al 100 jaar plant- en tuinkennis
  • Ruime garantie!
0
Totaal:  €0,00
Bestellen
Levertijd webshop 3 werkdagen | Levertijd tuinmeubelen 1 werkdag!

Gazononderhoud volgens Tuinland in 4 eenvoudige stappen

Sarah 13 maart 2019
Gazononderhoud volgens Tuinland in 4 eenvoudige stappen
Gazononderhoud volgens Tuinland in 4 eenvoudige stappen
Tuinland neemt je graag mee naar komend seizoen door je nu alvast voor te bereiden op een gezond gazon. Hieronder lees je vier eenvoudige stappen om een basis te leggen voor een prachtig groen en sterk gazon waar je het gehele jaar door van kunt genieten!

Stappenplan voor een gezond gazon:
  1. Heb je veel last van mos in je gazon? Breng een goede basis in de bodem en ga het mos te lijf met een verticuteermachine. Hierdoor breng je meer lucht in de bodem zodat de grond meer ruimte krijgt om te ademen.  
  2. Breng een goede zuurstofgraad in je grond met kalk AZ-Kalk van ECOstyle. Een juiste zuurstofgraad zorgt ervoor dat het gras goed kan groeien in een gezond ecosysteem. ga naar al het bodemonderhoud
  3. Creëer een mooie kringloop door de grond te bemesten met Gazon-AZ. Bemesting van Tuinland bevat alle nodige voedingsstoffen voor een gezond bodemleven. De bacteriën en schimmels zorgen voor een gezonde groei van gras en andere gewassen op langere termijn. Zij zetten organisch materiaal om in plantenvoeding. Hierdoor kan het gazon als diepgroen worden vanaf een graad of 5. Bekijk een selectie van ons assortiment meststoffen online. Benieuwd naar de verschillende meststoffen? Je leest het hier.
  4. Zorg er tot slot voor dat je gazon mooi dicht groeit en bestrooi de kale plekken met Graszaad-Extra van ECOstyle. Bekijk hier het gehele assortiment graszaad online of kom langs in een van onze winkels.
Nu is de basis voor een prachtig en groen gazon gelegd! Zodra het gras bovenkomt en te lang begint te worden kun je het maaien. Bij gebruik van Gazon-AZ kun je het grasmengsel laten liggen. De aanwezige schimmels en bacteriën zorgen er zelf voor dat de resten worden omgezet in een nuttig voedingsstof voor de bodem. Heb je na het lezen van dit artikel behoefte aan meer advies? Kom dan langs in een van onze winkels en laat je informeren door onze deskundige medewerkers!

0 reacties

Reageer

Reageer op dit artikel

Maximaal 1000 tekens
Je reactie is ontvangen. Deze zal op de site getoond worden nadat deze is goedgekeurd door de webmaster.
Het verwerken van je reactie is mislukt, probeer het nogmaals.