• 4 grote winkels
  • Al 100 jaar plant- en tuinkennis
  • Ruime garantie!
0
Totaal:  €0,00
Bestellen
Levertijd webshop 3 werkdagen | Levertijd tuinmeubelen 1 werkdag!

Groen maakt gelukkig!

Jet - Tuinland 16 januari 2020
Groen maakt gelukkig!
Groen maakt gelukkig!
Het is bewezen! Van groen, en dus van planten, word je écht gelukkiger! 
Groen is een zeer rustgevende kleur. Onderzoek heeft uitgewezen dat veel groen om je heen een positieve invloed heeft om je mentale gezondheid. Planten zijn in de afgelopen jaren populairder dan ooit tevoren geworden en de "Urban Jungle" trend is daarom ontzettend geliefd geworden. Naast geluk maakt het je huis natuurlijk ook veel gezelliger omdat planten enorm veel sfeer geven. 

Niet alleen in je huis maken planten je gelukkiger, ook op de werkvloer zorgen planten voor een positieve houding. Uit onderzoek is gebleken dat werknemers zich echt fijner voelen wanneer zij zich in een ruimte bevinden waar planten staan en veel groen aanwezig is. Ook is onderzocht dat deze werknemers zich minder vaak ziek melden. Daarnaast is het ook goed voor je gezondheid: een groene omgeving zorgt ervoor dat je je beter kunt concentreren, stress vermindert en ook nog eens de kans op hart en vaatziekte verlaagt. Veel planten om je heen betekenen dus echt een win- win- winsituatie!

  
Bron: Pinterest

Wist je dat... 

Er ook luchtzuiverende planten bestaan? Hoe meer planten, hoe beter! In onze webshop hebben wij een (nu nog) kleine collectie met luchtzuiverende planten online staan. In onze winkels hebben wij een grotere collectie, hieronder zetten wij alvast een aantal luchtzuiverende planten voor je op een rijtje!

De Lepelplant - Soathiphyllum 
De Spathiphyllum of Lepelplant heeft prachtige witte bloemen en staat bekend om zijn luchtzuiverende werking. De luchtvochtigheid wordt verbeterd en gezonder gemaakt door CO2 om te zetten in zuurstof.  Deze kamerplant is makkelijk in onderhoud.


De Kentia Palm - Howea Fosteriana 
Deze luchtzuiverende prachtige palm is zeer makkelijke te onderhouden. Doordat deze kamerplant weinig licht nodig heeft kan hij een donkere hoek in de kamer opfleuren.Calathea - Wavestar 
De Calathea heeft mooie lange smalle bladeren waardoor hij heel goed CO2 omzet in zuurstof en de lucht zuivert.


Gatenplant - Monstera deliciosa
De gatenplant dankt zijn naam aan de grote gaten in de bladeren. De Monstera is een makkelijk te onderhouden plant die luchtzuiverend is. Ook ideaal voor op kantoor dus!


Tot slot is bewezen dat de aanwezigheid van planten leidt tot blije emoties en brengen ze je in een positieve stemming. Daarnaast geeft iets verzorgen en helpen met groeien ons een fijne ervaring en laten we eerlijk zijn: planten creëren natuurlijk gewoon een fijne en gezellige sfeer in huis, wat kan zorgen voor een ultiem geluksgevoel. Haal in dit nieuwe jaar dus meer groen in huis!