• 4 grote winkels
  • Al 100 jaar plant- en tuinkennis
  • Online kerstshop
0
Totaal:  €0,00
Bestellen
Je webshop bestelling wordt binnen 2-3 werkdagen verzonden.

Hibiscus, Chinese Roos

De Hibiscus is een plant uit de kaasjeskruidfamilie en wordt hier gehouden als kamerplant

20 juli 2018
Hibiscus, Chinese Roos
Hibiscus, Chinese Roos
Herkomst en oorsprong
Hibiscus, of Chinese Roos, met haar spectaculaire bloemen, doet je dagdromen over tropische eilanden met witte stranden en Hawaiiaanse hula-danseressen.
 
De bladeren van de Chinese roos zijn prachtig, maar de échte aandachtstrekkers van de Chinese Roos zijn haar bloemen. Ze hebben een doorsnee van 10 tot 12 centimeter en vijf kroonbladeren. Deze spectaculaire bloemen bloeien soms maar een dag, maar worden non-stop opgevolgd door nieuwe exemplaren. De Chinese Roos is verkrijgbaar in het rood, oranje, geel, paars, roze, wit en met twee kleuren per bloem. 
 
Deze woonplant komt eigenlijk uit Zuidwest-Azië. Daar groeit de plant in het wild als een struik en kan wel vier meter hoog worden! Met deze topografische kennis in het achterhoofd kun je je Chinese Roos bij warm weer dus ook buiten neerzetten. Kies daarvoor alvast een leuke buitenpot uit.
 
Verzorging
Zonnige plaats.
Regelmatig een beetje water. Shop hier alvast een vrolijke gieter.
Uitgebloeide bloemen weghalen; dan blijft de Chinese Roos nieuwe bloemen maken.
In de winter doet ze graag een winterslaap: zet haar dan neer in een lichte, koelere kamer en geef haar wat minder water.
In de lente kun je de plant dan eventueel nog wat terugsnoeien met een snoeischaar. De Chinese Roos staat in de zomer graag buiten.

Daarnaast  staan onze medewerkers voor je klaar om je te voorzien van tips en advies voor de juiste keuze. Bekijk alvast onze openingstijden en kom gezellig langs.