• 4 grote winkels
  • Al 100 jaar plant- en tuinkennis
  • Online kerstshop
0
Totaal:  €0,00
Bestellen
Je webshop bestelling wordt binnen 2-3 werkdagen verzonden.

Hoe snoei je een heg?

Gertjan 29 augustus 2019
Hoe snoei je een heg?
Hoe snoei je een heg?
1 - Het weer:
 
Snoei je heg nooit wanneer de zon op de heg staat. Bij voorkeur kun je het beste in de avond je heg snoeien. Nog beter is het om je heg te snoeien wanneer er regen in aantocht is of wanneer de luchtvochtigheid hoog is.

2 - Helemaal terug snoeien:

Wil je een dichte en volle heg? Dan moet je de heg helemaal terug snoeien naar het punt waar de vertakking begint. In het begin denk je waarschijnlijk dat de heg eruit ziet als troosteloos bosje maar dit geeft de heg de ruimte om nieuwe takken aan te maken, waardoor hij nog dichter begroeit raakt.

3 - Bewaren!:

Het mag er dan wat rommelig uitzien ,maar snoeiafval is ontzettend goed voor de bodem en de biodiversiteit. Ons advies is dan ook een deel van het snoeiafval te laten liggen onder de heg. In de herfst zie je dit helemaal niet meer na een paar weken!

4 - Beetje extra krachtvoer:

Wanneer de heg gesnoeid is heeft hij het gevoel alsof hij een marathon heeft gelopen. Het is goed om hem een extra energie boost te geven. Deze boost kan je het beste geven door kalk onder de heg te strooien. Dit kun je het beste de eerste weken om de 10 dagen doen. Regent het nu heel veel dan is het goed wat extra kalk te strooien. In regen zit veel zuur wat de jonge takken uitput.

5 - De planning:

Je kunt niet het hele jaar door de heg snoeien. Bij voorkeur doe je dit in juli/augustus/september. Je mag de heg nooit snoeien wanneer het vriest buiten.
 

Gerelateerde producten

Gardena Easycut Takkenschaar 680B

Gardena Easycut Takkenschaar 680B

Deze klassieke bypass schaar van Gardena is zeer geschikt voor het snoeien van vers hout. Door de wijde armen hoef je niet veel kracht te geven voor maximaal effect.
€43,95€34,95