• 4 grote winkels
  • Al 100 jaar plant- en tuinkennis
  • Ruime garantie!
0
Totaal:  €0,00
Bestellen
Levertijd webshop 3 werkdagen | Levertijd tuinmeubelen 1 werkdag!

Houten tuinmeubelen

De tuin als verlengstuk van je woonkamer

11 juli 2018
Houten tuinmeubelen
Houten tuinmeubelen
We leven steeds meer buiten in de zomer. Hiermee wordt de tuin als het ware een verlengstuk van de woonkamer. Daarnaast kiezen we liever voor smaakvol, decoratief en comfortabel meubulair. Dit in tegensteling tot alleen maar functioneel. Geniet van een lange grote tafel met vrienden en familie of richt een knus hoekje in met een loungestoel.
De verschillende smaken van onze klanten laten een gevarieerd assortiment houtsoorten zien in onze winkels en online.   

 

Wat is het FSC-keurmerk?

In het verleden is er veel aandacht besteed aan duurzaamheid en het gebruik van tropisch hardhout in tuinmeubelen. We passen daarom continue ons assortiment tuinmeubelen aan op de mogelijkheden van nu. Ons houten meubulair draagd dan ook het FSC-keurmerk wat staat voor de Raad van (goed) bosbeheer. Als enige onafhankelijke organisatie werken zij met strenge regels als het gaat om de betrouwbaarheid van hout. Aan deze normen moeten zowel het product, de fabriek als de bosbeherende organisaties voldoen. Het FSC-keur is een waterdichte garantie dat hout daadwerkelijk uit goed beheerde bossen komt, waar tevens op verantwoorde wijze geproduceerd wordt. Met de houten meubelen van Tuinland die het FSC-keur dragen, weet je dus zeker dat er absoluut geen milieubedreigende handelingen aan vooraf zijn gegaan. Een geruststellend idee als je heerlijk in je houten tuinmeubel van de zon en de tuin wilt genieten.
 

Tuinmeubelen van hardhout

Teakhout is een duurzame houtsoort dat houtrot met verve kan doorstaan. Het is dan ook een aanschaf voor het leven, zelfs als het meubilair zomer en winter buiten blijft staan. De oorspronkelijke warmbruine kleur zal door weersinvloeden op den duur een doorleefd, zilvergrijs uiterlijk krijgen. Wil je liever de authentieke tint behouden, dan is een paar keer per jaar een behandeling met een onderhoudsproduct voldoende. Teakolie en sealers zijn hiervoor bijzonder geschikt. Teakhout is echter niet overschilderbaar. Andere hardhoutsoorten zullen anders verkleuren en hebben dan ook een andere kleurbehandeling nodig. Hebben de meubelen de hele winter buiten gestaan dan kan vuil worden verwijderd met vloeibare zeep, warm water en een borstel. Het eenvoudigste kun je de tuinmeubelset schoonmaken met speciaal hiervoor ontwikkelde reinigingsproducten, die verkrijgbaar zijn bij Tuinland. Overigens is het mogelijk dat in nieuw teakhouten meubilair haarscheurtjes ontstaan Deze trekken meestal na een paar maanden vanzelf weer weg en hebben verder geen nadelige invloed op de duurzaamheid van het hout.
 

Andere houten meubelen

Naast teakhout zijn er natuurlijk ook tuinmeubelen van andere houtsoorten gemaakt. Onderhoudsarme hardhoutsoorten zijn bijvoorbeeld iroko, eucalyptus, meranti en balau. Zachthout zoals vuren en grenen is minder duurzaam dan teak. Vuren en grenen meubelen kunnen in het najaar en winter daarom beter niet buiten blijven staan. Om uitdrogen van het hout en de aangroei van schimmels te voorkomen is het noodzakelijk dat deze tuinmeubelen enkele keren worden gelakt, beschilderd of behandeld. Natuurlijk kun je voor advies en onderhoudsmiddelen bij Tuinland terecht. Vuren en grenen meubelen kun je een trendy kleurtje geven. Heel mooi is tuinmeubilair dat op de kleur van de beplanting in de tuin is afgestemd.


TIP 1

Veel houten tuinmeubilair is al trendy genoeg van zichtzelf. Super leuk en decoratief genoeg om in je serre of woonkamer te plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan kleine bijzettafeltjes, welke in ieder interieur wel een leuke toevoeging zijn.

TIP 2

Kies een leuk passend kussen uit voor bij je tuinstoel of bank. Hiermee druk jij je eigen smaak uit en maak je de sfeer in je tuin nog meer eigen!