• 4 grote winkels
  • Al 100 jaar plant- en tuinkennis
  • Ruime garantie!
0
Totaal:  €0,00
Bestellen
Levertijd webshop 3 werkdagen | Levertijd tuinmeubelen 1 werkdag!

Is mijn kamerplant giftig voor mijn huisdier?

Tuinland 30 september 2019
Is mijn kamerplant giftig voor mijn huisdier?
Is mijn kamerplant giftig voor mijn huisdier?
Deze vragen horen wij regelmatig bij Tuinland, er zijn namelijk planten die gif aanmaken en dus gevaarlijk zijn voor je huisdieren.
Wij adviseren je daarom altijd eerst navraag te doen over een plant voor aankoop, mocht je huisdier namelijk toch eten aan een plant die niet diervriendelijk is dan kan hij of zij erg ziek worden.
Om dit te voorkomen hebben wij een lijst met DIERVRIENDELIJKE planten samengesteld.
Staat jouw plant er niet tussen of heb je nog vragen? Stel ze gerust in onze winkel of online via de chat of plantendokter.

1.Palm

Er zijn vele soorten palmen en veel daarvan zijn niet giftig een goed voorbeeld daarvan is de Kentia palm Howea Forsteriana, deze is diervriendelijk en ook nog eens hip in je huis en daardoor een populaire plant. Let goed op want de Cycas palm is een uitzondering in de palmen familie en niet veilig voor je huisdieren, laat je dus goed informeren voor aankoop.

2.De Calathea

De Calathea heeft mooie grote bladeren, dieren vinden dit dan ook een zeer fijne plant om onder te gaan liggen in de zomer en zo de schaduw op te zoeken. Laat je voor aankoop goed informeren.

3.Bananenplant

Deze groene jungle plant met zijn mooie grote stoere bladeren is zeer diervriendelijk voor je huisdieren en doet het ook nog eens goed als hippe aanvulling in je kamer.

4.Graslelie

De graslelie wordt ook wel spiderplant genoemd en dit is een naam die goed bij deze plant past. De graslelie is een ideale plant voor je huisdieren en door zijn tweekleurige warrige bladeren past deze plant in elke interieur.

5.Kattengras / Cyperus
De Cyperus , beter bekend als kattengras, is een frisgroen plantje en zeer diervriendelijk. Met dit plantje loopt je huisdier geen gevaar.

Let op!! Wij raden u aan om gekochte planten wel even goed af te spoelen (bijvoorbeeld onder de douche) voordat u ze een mooi plekje geeft in de woonkamer. 

Gerelateerde producten