• 4 grote winkels
  • Al 100 jaar plant- en tuinkennis
  • Ruime garantie!
0
Totaal:  €0,00
Bestellen
Levertijd webshop 3 werkdagen | Levertijd tuinmeubelen 1 werkdag!

Je kerstboom versieren doe je zo!

Jet 1 oktober 2020
Je kerstboom versieren doe je zo!
Je kerstboom versieren doe je zo!
Zelf kijk ik er ieder jaar enorm naar uit om de kerstboom op te gaan tuigen en te versieren. De afgelopen 3 jaar heb ik het bij dezelfde versiering gehouden, op een aantal nieuwe kerstboom versieringen na dan. Dit jaar wil ik mijn kerstboom helemaal in een nieuw jasje gaan steken. De reden hiervan zijn de té leuke thema’s die wij dit jaar hebben. De thema’s van dit jaar zijn onder andere: Nature’s Gift, Wild Glam, Pink Forest en Mountain Lodge. Mijn persoonlijke favoriet is Wild Glam. Dit thema staat in het teken van wilde dieren. Zo zitten er in dit thema leuke kerstboomhangers van onder andere luipaarden, giraffe’s, zebra’s en olifanten. Ook de kerstballen met dierenprint mogen niet ontbreken in dit thema.De voet van de kerstboom is meestal niet zo heel mooi om te zien. Dit kan je makkelijk oplossen door er een rieten mand omheen te leggen, een kerstboomrok of kerstcadeautjes. Tegenwoordig zijn er ook andere leuke opties om de voet van je kerstboom mee te bedekken.

Zodra je je kerstboom hebt opgezet en op zijn plaats hebt staan, begin je (tenminste ik) altijd als eerste met de kerstverlichting. Check voordat je begint altijd eerst of de lampjes het allemaal doen. Zal je net zien: ben je klaar met versieren, doen de lampjes het niet… Vervolgens kan je alvast je piek gaan plaatsen, maar het is natuurlijk ook leuk om dit tot het einde te bewaren en je momentje ervan te maken… *It’s beginning to look a lot like Christmas*…

 

Veel mensen vragen zich af hoe zij hun boom nou mooi en sfeervol kunnen decoreren. Mijn advies is om te beginnen met te bedenken wat voor sfeer je uit wilt stralen. Ga je bijvoorbeeld voor een boom met lichte pastel tinten of kies je voor een opvallende boom met veel kleur? Doordat alles in onze winkels én in onze webshop op thema is ingericht, kun je het jezelf ook makkelijk maken door voor een bepaald thema te kiezen. Daarnaast is het handig om te bedenken of je je boom alleen van kerstballen wilt voorzien of dat je er ook wat leuke kerstboomornamenten aan toevoegt.

Vroeger zag je bijna in iedere kerstboom slingers voorbij komen. De laatste jaren zie je het wat minder, maar persoonlijk vind ik juist dat slingers jouw kerstboom af kunnen maken. Naast gewone slingers, kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld kralen kettingen. Leuk voor extra touch in jouw boom! Bovendien verdoezel je hiermee eventuele kale plekken en creëer je een vollere boom.Zodra je hebt besloten welke accessoires je in je boom wilt, is het tijd om te bedenken of je ze random in jouw boom gaat hangen of dat je wil gaan werken met zogenoemde “groepjes”. Je legt of hangt dan de kerstballen of ornamenten bij elkaar. Tip: werk van boven naar onder tijdens het versieren van jouw kerstboom. Is je boom klaar maar ben je toch nog niet helemaal tevreden? Je kunt je kerstboom af maken met bijvoorbeeld kunstsneeuw, takken of andere soorten kerstslingers.

Natuurlijk zijn wij erg benieuwd hoe jouw kerstboom eruit ziet! Stuur ons een foto op onze Facebook-pagina of tag ons op Instagram! @tuinland #kerstbijtuinland 

   

Oh, en last but not least: zet kerstmuziek op! Dit maakt het versieren nog wat extra leuker én je komt direct in een enorme kerstmood. Succes!