• 4 grote winkels
  • Al 100 jaar plant- en tuinkennis
  • Ruime garantie!
0
Totaal:  €0,00
Bestellen
Levertijd webshop 3 werkdagen | Levertijd tuinmeubelen 1 werkdag!

Kunstbloemen, de mooiste bloemen waar je geen omkijken naar hebt!

Willeke 1 februari 2019
Kunstbloemen, de mooiste bloemen waar je geen omkijken naar hebt!
Kunstbloemen, de mooiste bloemen waar je geen omkijken naar hebt!
Veel mensen hebben bij voorbaat al een mening over kunstbloemen. Ze zijn nep, het ziet eruit als plastic, zomaar een paar dingen die mensen veelal zeggen. Maar de kunstbloemen van tegenwoordig zijn verre van nep. Zijdebloemen zijn zeer realistisch tegenwoordig en in de meeste gevallen niet van echt te onderscheiden. Kunstbloemen zijn voor elke gelegenheid te gebruiken. En in sommige gevallen ontzettend geschikt. Denk aan de wachtkamer in een ziekenhuis, een restaurant of een verzorgingshuis. De populariteit van kunstplanten is de laatste jaren toegenomen. Mensen zijn steeds drukker en vaker van huis, dan zijn deze bloemen een uitkomst. Kunstbloemen zijn prijzig in aanschaf, maar je hebt ze er binnen een aantal maanden uit. Reken maar uit, als je normaal gesproken iedere twee weken een vers boeket snijbloemen koopt ben je al snel duurder uit.

Hoe kun je kunstbloemen toepassen in je interieur?
Met een boeket of bloemstuk van zijdebloemen heb je altijd een prachtig bloeiende blikvanger, waar je buitengewoon lang plezier van zult hebben. De zijdebloemen zijn zeer geschikt om op plekken te staan waar weinig zonlicht bij kan komen of plekken die moeilijk te bereiken zijn met een gieter. Daarnaast wekken de kunstbloemen geen allergische reacties op. Met de kunsttakken uit ons assortiment voorzie je iedere ruimte van mooie decoraties of het nou in een vaas staat of als bloemstuk op de kast ligt. Met de kunstbloemen en planten van Tuinland haal je kleur in huis om langer van te kunnen genieten.
De kunstbloemen zijn op veel manieren toe te passen in je interieur dit kan door er  bijvoorbeeld een boeket of een bloemstuk van te maken. Maar ook door ze te gebruiken als decoratie eventueel in combinatie met een tafelklem. Met kunstbloemen kun je ook eenvoudig variëren, kies eens voor een andere combinatie van verschillende bloemen en varieer met kleur in de verschillende seizoenen. Door enkele kunstbloemen te wisselen krijg je al snel een hele andere look. Of zet je creatie eens op een andere plek, alles is mogelijk! Stop een grote vaas niet te vol met kunstbloemen, een minimalistische vulling is in de meeste gevallen mooier.
Ondanks dat kunstbloemen overal kunnen staan zijn ze bij een overvloed aan zonlicht niet gebaat. De kunstbloemen zijn wel bestand tegen UV straling, maar teveel UV straling maakt dat ze sneller verkleuren. Als je twee dezelfde kunstbloemen koopt en één in een donkere omgeving zet en de andere bij het raam kun je het verschil na verloop van tijd zien.

Hoe onderhoud ik mijn kunstbloemen?
Één van de redenen dat kunstbloemen zo populair zijn is het eenvoudige onderhoud. Toch is enig onderhoud gewenst. Er belandt natuurlijk stof op de kunstbloemen, dit stof ontneemt de realistische uitstraling van de bloem, dit is natuurlijk zonde. Schoonmaken kun je het beste doen met een doekje dat stof aantrekt. Haal deze één keer in de twee weken langs je kunstbloem zodat deze blijft stralen. Meer hierover in een ander artikel.
Dus waar wacht je nog op, creëer een prachtige blikvanger in je interieur met kunstbloemen.

0 reacties

Reageer

Reageer op dit artikel

Maximaal 1000 tekens
Je reactie is ontvangen. Deze zal op de site getoond worden nadat deze is goedgekeurd door de webmaster.
Het verwerken van je reactie is mislukt, probeer het nogmaals.