• 4 grote winkels
  • Al 100 jaar plant- en tuinkennis
  • Snelle levering
0
Totaal:  €0,00
Bestellen
Online levertijd circa 2 werkdagen | Ruime voorraad tuinmeubelen

Laat de donkere winter maar komen!

Jet 22 oktober 2020
Laat de donkere winter maar komen!
Laat de donkere winter maar komen!
Nu de dagen weer korter worden en het buiten al vroeg donker wordt, is het natuurlijk extra gezellig om wat sfeerverlichting aan te brengen in jouw huis. Niet alleen in huis maar ook rondom huis geeft dit extra warmte en sfeer aan tijdens de koude winterdagen. Benieuwd hoe je dit het beste doet? Lees dan onderstaande tips even door zodat jouw kerstverlichting er mooi en veilig bij hangt!

Kerstverlichting buiten
- Wil je jouw tuin mooi versieren? Check dan van te voren of de kerstverlichting die je wilt gaan gebruiken geschikt is voor buiten. Denk hierbij ook aan de stroomtoevoer. Is deze goed afgesloten voor vocht en vorst?
- Wat voor sfeer wil je uitstralen? Ook op het gebied van buitenverlichting, is er volop keuze! Kies je bijvoorbeeld voor warm witte lampjes, knipperende lampjes of val je liever wat meer op met gekleurde lampjes? De keuze is reuze!
- Ook altijd handig: test de lampjes voordat je de boel gaat versieren! Mocht er toch een lampje kapot zijn, vervang deze dan.
- Hang je de kerstverlichting hoog zoals aan een schuur of in een boom? Zorg er dan voor dat je een stevige ladder gebruikt en vraag iemand om te helpen. Een ongeluk zit in een klein hoekje!
- Werk van boven naar beneden.
- Voor een mooi speels effect kun je de kerstverlichting ook zigzaggend ophangen. 
- Om een boompje, conifeer, buxus of kerstboom te verlichten, kun je het beste gewone LED-verlichting gebruiken. 
- Hou het subtiel. In het geval van kerstverlichting vind ik zelf persoonlijk: less is more. Wil je direct het effect van je kerstverlichting goed kunnen beoordelen? Doe de lampjes dan tussentijd een keer aan! 
- Gebruik een kerstverlichting met een timer. Stel de kerstverlichting in op een tijd wat jij fijn vind, super handig!
Zorg er voor dat je de kerstverlichting s'nachts uit gaat en wanneer je weg bent. 
- Wil je graag je gevel of het dak verlichten?  Gebruik dan ijspegelverlichting voor een mooi effect!

Mocht je nou zelf weinig inspiratie hebben en heb je geen zin om zelf aan de slag te gaan met versieren? Kies dan voor een verlicht rendier, een pinguïn of een paar vallende sterren! Super leuk om jouw tuin mee te decoreren en zo gepiept :) Ons gehele assortiment buitenverlichting vind je hier!

 

Natuurlijk zijn wij erg benieuwd hoe jij jouw tuin uiteindelijk versiert en verlicht hebt! Stuur ons een foto op onze Facebook-pagina of tag ons op Instagram! @tuinland #kerstbijtuinland