• 4 grote winkels
  • Al 100 jaar plant- en tuinkennis
  • Snelle levering
0
Totaal:  €0,00
Bestellen
Onze winkels zijn gesloten maar geopend voor bezorging | Onze webshop helpt je graag verder!

Last van een droog gazon?

Jet - Tuinland 6 augustus 2019
Last van een droog gazon?
Last van een droog gazon?
Naast de felle zon en de droogte zijn er een aantal andere oorzaken die er voor zorgen dat je gazon extra snel dor en droog wordt: slechte ondergrond, te kort gemaaid gras, onvoldoende mest, onkruid en ongedierte.

Wat kun je hieraan doen?
Als het dagen achter elkaar droog is, kun je de natuur het beste een handje helpen door je gazon regelmatig te besproeien. Doe dit vroeg in de ochtend of avond, overdag zal het water te snel verdampen door de warmte en kan de bodem het water niet goed opnemen.

Lang sproeien op een lage stand is beter dan in één keer heel veel water geven of een paar keer kleine beetjes. Als het water de grond niet in kan trekken, zal het gras nog sneller afsterven of geel worden. Door lang te sproeien worden de wortels gedwongen om dieper te zoeken naar water, langere wortels zijn sterker en het gazon zal dan minder snel 'lui' worden. Sproei minimaal 15 mm per sproeibeurt!

Een slimme tip om bij te houden of je voldoende hebt gesproeid: zet een drinkglas op het gazon tijdens het sproeien. Zit er 1,5 tot 2 cm water in het glas? Dan heb je goed gesproeid!


Shop hier onze tuinslangen , spuitpistolen & broeskoppen  of neem een kijkje tussen onze overige bewateringssystemen 

Gerelateerde producten

Gardena Comfort Broes

Gardena Comfort Broes


De Gardena Comfort broes met zachte instelbare sproeistraal is bijzonder geschikt voor het besproeien van bloem- en groentebedden en grotere beplante oppervlakken in de tuin.
€30,75
Gardena Piramide Sproeier

Gardena Piramide Sproeier

In augustus kunnen de temperaturen flink oplopen. Sommige planten houden van de warmte en zon. Anderen, zoals bijvoorbeeld tuinrozen, hebben het zwaar wanneer het erg warm is. Met een paar eenvoudige trucs, beschermt u uw planten tegen de hoge temperaturen.
€6,99