• 4 grote winkels
  • Al 100 jaar plant- en tuinkennis
  • Ruime garantie!
0
Totaal:  €0,00
Bestellen
Levertijd webshop 3 werkdagen | Levertijd tuinmeubelen 1 werkdag!

Maak een mooie decoratieve eucalyptustoef of eucalyptustak

Eucalyptustakken decoratie brengt sfeer in huis

Sarah 21 november 2018
Maak een mooie decoratieve eucalyptustoef of eucalyptustak
Maak een mooie decoratieve eucalyptustoef of eucalyptustak

Maak een mooie decoratieve eucalyptustoef of eucalyptustak

Eucalyptus is een mooie en veelzijdige plant waarmee je op verschillende manier je huis een gezellige en decoratieve sfeer kunt geven. De eucalyptus heeft een heerlijke karakteristieke geur en kun je gebruiken voor een mooie decoratieve en versierde eucalyptustak, een tafeldecoratie of een eucalyptuskrans.
Ook is de eucalyptus geschikt als droogboeket. Met de eucalyptus kun je veel kanten op. De mooie lichtgrijs/groene bladeren van de eucalyptusplant zorgenr een trendy effect en zijn goed te combineren met zowel warmrode tinten als koele witte vooaccenten.


Hoe maak ik een versierde eucalyptustak of eucalyptustoef?
Een versierde eucalyptustak wordt ook wel een eucalyptustoef genoemd. De versierde eucalyptustak voor aan de deur of aan de muur is makkelijk te maken.
Wat heb je nodig om een decoratieve eucalyptustak te maken?
- Eucalyptustakken

- Extra decoratieve takken
- Versiering (kerstversiering/herfstversiering)
- Verse of kunsttakken

- Verlichting op batterijen

Hieronder leggen we in een paar stappen uit hoe je je huis in kerstsfeer brengt met een eucalyptustak.
Stap 1.

Als eerste heb je een paar flinke volle grijsgroene eucalyptustakken nodig. Bij de bloemenafdelingen bij de ingang van de Tuinland winkels vind je een ruime keus eucalyptustakken. Neem hier minimaal 5 van mee.
Stap 2.
Welke stijl geef je de eucalyptustak? Je kunt hier in feite elke kant me op. De Tuinland-bloemist kan je hier goed in adviseren.Vul het groen van de ecalyptustoef op met volle conifeertakken, of decoreer met gipskruid, (kunst) bessentakken, lichtgewicht kerstversiering of sfeerverlichting op batterijen. De keuze is enorm. 
Stap 3.
Zorg voor een stuk stevig touw. Bind de takken van de eucalyptustoef bij elkaar zodat ze goed stevig vast zitten aan het touw. Gebruik hier ook ijzerdraad voor om extra stevigheid te creëren.
Stap 4.
Vul de grijsgroene eucalyptustakken op met het andere groen en de andere kunsttakken. Bevestig met ijzerdraad mooie donkerrode kerstballen of helderwitte kerstballen aan de takken. Je kunt de ecalyptustak ook decoreren met glanzende guirlandes of kralenkettingen voor een extra rijke uitstraling. Eventueel hang je lichte houten kerststerren of andere houten kerstversieringen in de eucalyptustak. Dat geeft direct een meer naturel en landelijke uitstraling.
Stap 5.
Maak de toef af door er gezellige lichtjes aan toe te voegen. Handig is dan om kerstverlichting op batterijen te kiezen. Je monteert de kerstverlichting aan de achterkant van de eucalyptustoef, zodat je de lampjes zelf goed kunt verspreiden over de tak. Bij Tuinland verkopen we veel soorten sfeer- en kerstverlichting, ook op batterijen.

Je kunt eindeloos variëren met je eigen versierde eucalyptustak. Je kunt bijvoorbeeld ook een mooie kerstkrans maken van eucalyptustakken.