• 4 grote winkels
  • Al 100 jaar plant- en tuinkennis
  • Ruime garantie!
0
Totaal:  €0,00
Bestellen
Levertijd webshop 3 werkdagen | Levertijd tuinmeubelen 1 werkdag!

Minder onkruid in je tuin? Gebruik bodembedekkers!

Gertjan | Blogger 9 april 2019
Minder onkruid in je tuin? Gebruik bodembedekkers!
Minder onkruid in je tuin? Gebruik bodembedekkers!
Is onkruid wieden ook niet jouw hobby? In dit artikel laten wij zien met welke bodembedekkers je minder onkruid krijgt. Zo heb jij meer tijd over voor leuke dingen en kun je optimaal relaxen in je eigen tuin! 

Onze top 4 bodembedekkers:


1. De Klimop Hedera Hibernica
Een klimop verspreid zich snel over de bodem van je tuin. Hierdoor krijgt onkruid veel minder ruimte. Een klimop heeft ook sterkere wortels dan de meeste soorten onkruid en zal dus zich prima staande houden in de tuin.
 


2. Maagdenpalm Vinca Minor
Wil jij een mooie bodembedekker die ook nog wat kleur aan je tuin geeft? Gebruik dan de Vinca Minor. Een mooie maagdenpalm met kleine lichtblauwe bloemetjes. Het is een van de sterkste bodembedekers en geeft onkruid weining kans. 3. Pachysandra Terminalis
Een moeilijke naam voor een mooie bodembedekker die graag in de schaduw staat. In sommige landen noemen ze hem ook wel de Green Sheen. Hij heeft een mooi glimmend blad.4. Rosa the Fairy
Onze absolute favoriete bodembedekker! Wanneer je hem plant is het een klein compact groen bosje met bladeren. Wanneer die tot bloei komt ontstaan er prachtige roze rozen uit. Hij is zeer dicht vertakt en daarmee dus ook een perfecte bodembedekker.De tip van onze tuinman:
“Wanneer je bodembedekers hebt geplaatst in je tuin is het goed om ze direct van veel water te voorzien. Plant ze nooit wanneer de zon op zijn hoogst staat. De bedekkers hebben even tijd nodig om bij te komen en zich goed vol te zuigen met water. De eerste 6 weken is het handig om elke week de bedekkers bij te voeden met plantenvoeding, hierdoor hechten de wortels nog beter. Daarna is het goed dit elke 2 a 3 weken te herhalen voor een mooi resultaat”Tuinland, dé specialist in groen! Ons assortiment is voor een deel nu ook te bestellen in onze webshop! > Bekijk de online collectie
 

0 reacties

Reageer

Reageer op dit artikel

Maximaal 1000 tekens
Je reactie is ontvangen. Deze zal op de site getoond worden nadat deze is goedgekeurd door de webmaster.
Het verwerken van je reactie is mislukt, probeer het nogmaals.

Gerelateerde producten

Pokon BIO Tuinmest - 5 kg

Pokon BIO Tuinmest - 5 kg

Gebruik voor een prachtig bloeiende tuin Pokon Bio Tuinmest. Het is goed voor de planten in je border en voor je gazon.

€10,95
ECOstyle Terras & Balkon Plantenvoeding 500ml

ECOstyle Terras & Balkon Plantenvoeding 500ml

Voor een prachtige bloei geef je Ecostyle Terras & Balkon plantenvoeding aan je planten in potten, bloembakken en hangingbaskets. Zo krijgen ze net wat extra voeding voor een optimale bloei.
€5,79
ECOstyle tuinmest - 2 kg

ECOstyle tuinmest - 2 kg

ECOstyle Tuinmest is een universele, 100% natuurlijke meststof van ECOstyle die geschikt is voor het gazon, moestuin en de siertuin.
€8,99