• 4 grote winkels
  • Al 100 jaar plant- en tuinkennis
  • Online kerstshop
0
Totaal:  €0,00
Bestellen

Mooie binnenplanten voor in de badkamer

Handige tips voor het kiezen van een badkamer-plant

11 juli 2018
Mooie binnenplanten voor in de badkamer
Mooie binnenplanten voor in de badkamer
Een badkamer waar via de ramen flink wat daglicht binnenvalt, is de ideale ruimte voor planten die een hoge luchtvochtigheid op prijs stellen. Een paar geschikte badkamerplanten zijn: kamerbamboe (Poganatherum), paraplu- plant (cyperus), sierasperge (Asparagus), slaapkamergeluk (Soleirolia), venushaar (Adiantum) en varensoorten als Blechnum, Nephrolepsis en Pteris.

Planten in de badkamer

Planten in de badkamer zorgen ervoor dat je badkamer direct verandert in een gezellige ruimte. De planten zorgen voor ontspanning en veranderen de badkamer gelijk in een wellness achtige sfeer. In de badkamer kun je zowel echte planten als kunstplanten neer zetten. Wat goed is om te weten, is dat echte planten in de badkamer wel licht nodig hebben. Heb je dus een badkamer waar geen of nauwelijks licht naar binnen komt, dan is het verstandig om voor kunstplanten te gaan.

Echte planten in de badkamer

Echte planten in de badkamer, het kan! Toch zijn niet alle planten geschikt voor in een badkamer. Het is in deze ruimte vaak vochtig of donker. Wil je toch graag echte planten in jouw badkamer? Dan geven we hieronder een aantal voorbeelden van echte planten die van jouw badkamer een heerlijke ruimte maken:
  • De graslelie: deze plant kan in zowel donker, daglicht en in de zon staan. De plant heeft maar één keer per week water nodig en door de lange bladeren maakt het jouw badkamer direct levendig. 
  • De varen: de varen is een prachtige plant die je lucht helpen te zuiveren. Als de varen zelf genoeg vocht heeft, helpen ze de luchtvochtigheidsgraad in huis gezond te houden. Wil je meer lezen over de varen? Bekijk dan eens ons artikel over de varen.
  • De lepelplant: ook de lepelpant is de perfecte plant voor in de badkamer. Het is een makkelijke plant in onderhoud, en heeft net als de varen, een luchtzuiverende werking.

Kunstplanten in de badkamer

Natuurlijk zijn echte planten leuk in de badkamer, maar een voordeel van kunstplanten is dat zij altijd in de badkamer passen en geen onderhoud nodig hebben. Vaak zijn de kunstplanten niet te onderscheiden van echte planten. Wil je de badkamer dus een fijne sfeer geven maar heb je geen zin om veel naar planten om te kijken? Dan zijn kunstplanten in de badkamer echt iets voor jou. 

Laat je adviseren in een van onze winkels en richt je woning in met meer groen!