• 4 grote winkels
  • Al 100 jaar plant- en tuinkennis
  • Ruime garantie!
0
Totaal:  €0,00
Bestellen
Levertijd webshop 3 werkdagen | Levertijd tuinmeubelen 1 werkdag!

Pioenroos: van knop tot bloemige rijkdom

Sarah 14 mei 2019
Pioenroos: van knop tot bloemige rijkdom
Pioenroos: van knop tot bloemige rijkdom
Pioenrozen zijn een van de weinige planten die zo indrukwekkend tevoorschijn komen. Als vaste knop ziet de pioen er massief en gesloten uit maar zodra de bloei ingezet wordt vindt er een explosie aan delicate blaadjes plaats. De pioenrozen komen in de maanden mei en juni als pioenen uit een knop van 3cm en kunnen uitgroeien met een diameter van wel 15cm! Ze geven je alvast een zomers voorproefje voor wat komen gaat. Pioenrozen zijn echte seizoenbloemen en zijn vaak maar heel even beschikbaar. Wees er dus snel bij en haal vandaag nog je bosje pioenrozen bij Tuinland.

Wist je dit over de pioenroos?
Pioenrozen komen oorspronkelijk uit China en behoren tot de familie Paeonia, de naam van de Griekse God voor geneeskunde. Ze zijn daar het symbool voor waardigheid en rijkdom. Gekgenoeg behoort de pioenroos niet tot de rozenfamilie. In China werd de bloem vooral om haar wortels geteeld omdat ze een koortsverlagende werking zouden hebben. Tegenwoordig wordt het afgeraden om de wortels van de pioen te eten. De pioen is hét teken van liefde, geluk, gezondheid, voorspoed en romantiek.

Welke kleuren pioenrozen komen er voor?
Naast wit, roze en bordeaux komt de pioenroos ook voor in lila, zalm, zachtgeel en rood. De vulling van de bloem zelf kent ook vele vormen: gevuldbloemig, enkelbloemig en anemoonbloemig. Bij Tuinland vind je de pioenroos vooral in het wit, roze en zacht roze. Pioenrozen staan erom bekend dat ze sterk ruiken.

Hoe verzorg ik mijn pioenrozen?
. Wanneer je zo’n mooie bos pioenrozen hebt gekocht is het aan te raden de pioenrozen koel te bewaren en in een brandschone vaas of emmer te plaatsen. Hierdoor maak je de kans op het ontstaan van schimmels klein en stel je ze niet bloot aan een te hoge luchtvochtigheid.
. Snij de stelen 3 cm af vanaf de onderkant en haal overtollige bladeren eraf die onder water komen te staan, dit voorkomt verrotting.
. De knoppen van de pioenroos kunnen soms erg dicht blijven zitten door de nectar. Laat de knoppen in dat geval even ontdooien onder lauw warm water waardoor de bloemen zicht mooi kunnen gaan openen.
. Plaats je pioenrozen mooi in je woning maar liever niet op de tocht, in de zon of bij een warmtebron of fruit. De pioenroos is zeer gevoelig voor warmte, zet je boeket dan ook op een zo koel mogelijke plaats.

Kun je pioenrozen kopen bij Tuinland?
In de maanden mei en juni is het hoogseizoen voor de pioenrozen bij Tuinland. Je vindt er een mooie kleurenwaaier van witte, zacht roze en roze pioenrozen, in bosjes of per stuk. Vind hier jouw Tuinland winkel en haal vandaag nog zo’n prachtig boeket pioenrozen in huis! Leuk voor in een transparantie vaas.

0 reacties

Reageer

Reageer op dit artikel

Maximaal 1000 tekens
Je reactie is ontvangen. Deze zal op de site getoond worden nadat deze is goedgekeurd door de webmaster.
Het verwerken van je reactie is mislukt, probeer het nogmaals.