• 4 grote winkels
  • Al 100 jaar plant- en tuinkennis
  • Ruime garantie!
0
Totaal:  €0,00
Bestellen
.

Plaats een ‘groene haarbos’ (Koraalcactus) in je vensterbank.

Alles over de Rhipsalis, ook wel koraalcactus, biescactus, rotskoraal.

Samantha 2 november 2018
Plaats een ‘groene haarbos’ (Koraalcactus) in je vensterbank.
Plaats een ‘groene haarbos’ (Koraalcactus) in je vensterbank.

De Rhipsalis is familie van de cactus, maar dan zonder stekels en prikkels. De plant herken je door de lange ranken die als een bos lange haren naar beneden groeit. Als een bos lange haren, maar dan in de kleur groen, groeit de plant naar beneden. De woonplant van de maand november is de Rhipsalis en hier kan je er alles over lezen. De Rhipsalis noemt men ook wel koraalcactus, biescactus, rotskoraal.

Waar plaats ik mijn Rhipsalis?
De Rhipsalis kan je op een plek plaatsen in de volle zon in je vensterbank. Let er wel op wanneer je een Rhipsalis in je vensterbank plaatst, in de volle zon, dat deze wat meer water nodig heeft.


Verzorgingstip:
Je kan de ranken in vorm bijknippen wanneer je van mening bent dat ze te lang worden. Pas goed op voor een witte laag, dit kan duiden op wolluis. Behandel wolluis op tijd om aantasting te voorkomen.


Hoeveel water geef ik mijn Rhipsalis?
Let goed op dat je niet te veel water geeft wanneer je de Rhipsalis in de felle zon plaatst, want de wortels zijn erg gevoelig.  Met een sproeier kan je af en toe de Rhipsalis verwennen en laat de potgrond licht opdrogen voor je weer water geeft.  Geef de plant eens per maand een beetje plantenvoeding.


Tip:
’’Omdat de Rhipsalis groen is van kleur past hij vrijwel in elke kleur pot.’’ Je kan de Rhipsalis ook mooi in een hangpot plaatsen.


Verschillende soorten
De Rhipsalis is er in verschillende soorten. Zo heb je de Rhipsalis Pilocarpha welke ontzettend compact is en neigt naar koraalachtige vormen. De Rhipsalis Cassutha  lijkt meer op een haarbos met sprietjes en de Rhipsalis baccifera is een echte plant welke lange ranken krijgt.

Wanneer je een Rhipsalis in de winkel koopt bij één van de Tuinland filialen in Assen, Groningen, Wilp of Zwolle doe er dan een papiertje om heen voor je bij ons de deur weer uitstapt. Speciaal bij koud weer, want anders krijgt de Rhipsalis een klap.
Bij Tuinland hebben we verschillende soorten Rhipsalis vanaf €3,49.