• 4 grote winkels
  • Al 100 jaar plant- en tuinkennis
  • Ruime garantie!
0
Totaal:  €0,00
Bestellen
Levertijd webshop 3 werkdagen | Levertijd tuinmeubelen 1 werkdag!

Potgrond of Tuinaarde, wat zijn de verschillen?

Wanneer gebruik je welke soort?

Monique 15 mei 2019
Potgrond of Tuinaarde, wat zijn de verschillen?
Potgrond of Tuinaarde, wat zijn de verschillen?
Potgrond of Tuinaarde, wat zijn de verschillen?

Wanneer gebruik je welke soort? Dit gaan we voor je uitleggen!

Potgrond
Potgrond is een combinatie van verschillende natuurlijke componenten, met als basis veen of kokos.
Die basis wordt meestal gemengd met boomschors, compost, meststoffen en/of kalk. Door deze samenstelling is potgrond zeer geschikt voor planten in potten, maar ook voor planten in perken en borders.
De potgrond van Tuinland is zo samengesteld dat het aansluit aan de behoeften van je plant en is daarom ook in verschillende soorten verkrijgbaar zowel in de webshop als in onze winkels.

Tuinaarde
Een veel gemaakte fout is dat er wordt gedacht dat tuinaarde ook een soort potgrond is, dit is absoluut niet het geval en we gaan je hier uitleggen wat het verschil is.
Tuinaarde is samengesteld uit zand en organische stoffen en hierdoor ook veel zwaarder en minder luchtig. Het is prima te gebruiken om je borders, tuin en perk mee op te hogen, maar niet om planten in te planten ( de wortels kunnen hierdoor niet goed groeien en dat bellemert de natuurlijke groei van je plant ).

Welke grond is wel geschikt?
Vaak staat er op de zakken of in de omschrijving ( webshop ) al goed omschreven waar je de potgrond/tuinaarde het best voor kunt gebruiken. Mocht je hier niet uitkomen dan helpen we je er graag mee zowel in onze Tuinland winkels als op de Tuinland webshop beantwoorden we graag je vragen en helpen we je naar een goede aankoop!