• 4 grote winkels
  • Al 100 jaar plant- en tuinkennis
  • Ruime garantie!
0
Totaal:  €0,00
Bestellen
Levertijd webshop 3 werkdagen | Levertijd tuinmeubelen 1 werkdag!

Rozenstruik snoeien

Snoeien laat je rozen bloeien!

Gertjan | Blogger Tuinland 21 februari 2019
Rozenstruik snoeien
Rozenstruik snoeien
Het voorjaar is het moment dat je moet gaan snoeien in je tuin. Vandaag staat de rozenstruik centraal. Deze moet eind februari gesnoeid worden zodat hij rond de zomer prachtig in bloei staat. Bekijk wel even het weerbericht voordat je gaat snoeien! Vriest het s ’nachts nog? Stel dan je werkzaamheden uit tot begin maart.


Voor dat je gaat beginnen is het handig dat je op de hoogte bent van de volgende informatie.
- Alleen overdag snoeien
- Gebruik alleen een scherpe snoeischaar
- Knip de takken altijd schuin af.


Lengte:
- Snoei de takken tot 10 centimeter terug vanaf de stam.
- Wil je de stam snoeien? Zorg dat de stam altijd circa 30 centimeter is. Dit mag niet korter zijn. De stam heeft lengte nodig om de takken te kunnen dragen.

Dode takken:
- Dode uitgedroogde takken moet je volledig tot de stam terug snoeien. Knip deze strak aan de stam af. Een wond aan de stam zorg er voor dat er opnieuw een tak gaat groeien.

Welke rozen mag je niet snoeien?:
- Bij de stamroos en de klimroos is het af te raden om deze te snoeien. Zijtakken kan je wel weg halen. Wanneer je een klimroos geplant hebt is het af te raden deze de eerste 3 jaar terug te snoeien. Hij heeft deze jaren nodig om een goede stam te ontwikkelen.

Voeding:
- Het is goed om na het snoeien de rozen extra voeding te geven. Het kost een rozenstruik veel energie om nieuwe takken te laten groeien. Gooi de voeding over de grond heen waar de stam zit.