• 4 grote winkels
  • Al 100 jaar plant- en tuinkennis
  • Online kerstshop
0
Totaal:  €0,00
Bestellen

Snijbloem Ranonkel

Snijbloem Ranunculus Ranonkel

20 juli 2018
Snijbloem Ranonkel
Snijbloem Ranonkel
Herkomst en oorsprong
Wie de lente uitbundig wil vieren, is bij de ranonkel aan het juiste adres. De knolletjes van deze seizoensbloem worden in het najaar al geplant, zodat jij in de lente kan genieten van haar bijzondere schoonheid.
Deze bloem is er in het wit, geel, oranje, roze, rood en paars. Haar bloemblaadjes zijn een soort van schubben, die langzaam openen tot je diep in haar hart kunt kijken.
De ranonkel staat symbool voor charme. In de Victoriaanse tijd was de boodschap van een bos ranonkels: ‘Ik vind je rijk aan aantrekkelijkheden’. Dat waren nog eens tijden!
De officiële naam van ranonkel is Ranunculus, het Latijnse woord voor kikkertje. Niet zo gek als je bedenkt dat de ranonkel in het wild voorkomt in drassige gebieden. Oorspronkelijk komt de ranonkel uit Midden-Azië.

Samen met bloemen als de tulp, chrysant, iris en anjer vormt de ranonkel een prachtig voorjaarsboeket. Maar ook een monoboeket met alleen ranonkels zorgt voor een voorjaarsgevoel in je huis.

Verzorging
Je hebt het langst plezier van ranonkels als je een stukje van de stelen afsnijdt en de bloemen in een schone vaas zet met schoon water en bolbloemenvoedsel. Niet te veel water, want daar kunnen de harige stelen niet goed tegen. De ranonkel drinkt gulzig; je moet de vaas dus regelmatig bijvullen. En ten slotte: de bloemen blijven het langst mooi op een koele, tochtvrije plaats.