• 4 grote winkels
  • Al 100 jaar plant- en tuinkennis
  • Ruime garantie!
0
Totaal:  €0,00
Bestellen
.

Teak schoonmaken

Waarom en hoe moet je teak schoonmaken?

Janine 10 maart 2022
Teak schoonmaken
Teak schoonmaken
Fris het voorjaar in? En kan jouw teakhouten tuinset wel een opknap beurt gebruiken? Wij vertellen je waarom teak schoonmaken helemaal niet moeilijk hoeft te zijn! Wij geven antwoord op de vraag: ‘’Hoe teak tuinmeubelen schoonmaken?’’.

Teakhout is een makkelijk te onderhouden houtsoort en wordt daardoor veel gekozen voor tuinmeubelen. Echter na verloop van tijd kan een teakhouten tuinmeubel gaan verkleuren door weersomstandigheden. Er ontstaat hierdoor een groene aanslag. Dit wil je natuurlijk niet! Gelukkig is verkleuring en een groene aanslag eenvoudig op te lossen. Het enige wat je nodig hebt is wat water, een sopje en een zachte borstel of doek. 

Een sopje maken doe je met een speciaal hiervoor bedoelde reiniger of groene zeep. Door je teakhouten tuinmeubelen regelmatig schoon te maken, zul je langer kunnen genieten van de prachtig natuur houten kleur. Wil je de kleur van je teak loungeset een echte goede kleur herstel beurt geven? Dan kan de teak onderhoudsolie van HG een uitkomst zijn.
 

Teak tafel schoonmaken

Een tafel van teak schoonmaken is een vrij eenvoudige taak. Een tuintafel is vaak en veel in gebruik en hierdoor zullen er ook sneller vlekken op ontstaan. Een tuintafel teak is een stuk makkelijker schoon te maken dan bijvoorbeeld stoelen van hetzelfde materiaal. Dit komt doordat het grote vlakke blad. Je kunt hierbij eenvoudig met de houtnerf mee borstelen. 

Wij leggen je in 4 stappen uit hoe je een teak tafel schoon kunt maken:
  1. Maak de tafel eerst nat, doe dit bij voorkeur met een emmer met water of een tuinslang. Gebruik geen hogedrukreiniger, hiermee kan het meubel beschadigd raken
  2. Reinig vervolgens de tafel met een sopje van lauw warm water en een reinigingsborstel. Het sopje kan gemaakt worden met een speciale teakhout reiniger of groene zeep. Zorg bij het borstelen dat je met de nerf mee borstelt
  3. Eenmaal klaar met de teak tafel schoonmaken, kun je deze grondig afspoelen met schoon water
  4. Mocht je de tafel ook nog gaan behandelen met een olie, is het belangrijk dat het meubel eerst minstens 48 uur gedroogd is
Tip: Mocht de teak tafel hardnekkige vlekken bevatten, dan kun je deze eerst licht opschuren. Doe dit alvorens stap 1 van het teak tafel schoonmaken stappen plan.
 

Teakhouten tuinset schoonmaken

Een tuinset van teak schoonmaken werkt eigenlijk hetzelfde als een teak tafel schoonmaken. Je kunt hiervoor hetzelfde stappenplan als hierboven beschreven gebruiken. Het enige verschil zit hem in de tijd. Vaak bevat een tuinset lastiger te bereiken plekken. Denk aan kiertjes bij stoelen en tuinbanken. Ook bij een teakhouten tuinset schoonmaken is het belangrijk dat je met de nerfrichting mee borstelt. 

Door je teakhouten tuinset minimaal twee keer in het jaar schoon te maken, geniet je langer van de prachtig natuur houten kleur. Ook krijgt groene aanslag minder snel een kans. 
 

Teak kleur behouden

Is de teakhouten kleur na het reinigen nog niet helemaal naar wens? Of wil je er zeker van zijn dat de teak kleur behouden wordt? Dan kan een teakolie of teak ontgrijzer product een oplossing bieden. Met één of beide producten zorg je ervoor dat jouw tuinmeubel zijn natuurlijk bruine kleur terug krijgt. 

Een olie of ontgrijzer zorgen ervoor dat er geen zilvergrijze tint ontstaat en dient als het ware als een extra beschermlaag voor je tuinmeubel. Dit kun je toepassen als extra toevoeging na het teak schoonmaken. Op deze manier wordt de kleur behouden van jouw tuinmeubel of loungeset.
 

Onderhoudsproducten voor teak

Teak onderhouden? Bij Tuinland vind je een ruim aanbod aan diverse onderhoudsproducten voor teak. Zo verkopen wij o.a. HG en BSi. Beide merken bieden effectieve reinigingsmiddelen die ervoor zorgen dat teak schoonmaken een fluitje van een cent wordt. Door je teakhouten tuinmeubelen goed te onderhouden en beschermen, kun je er nog langer van genieten.

Onze teak hout reinigingsproducten zijn daarnaast uit voorraad leverbaar. Indien je op werkdagen voor 15:00 uur besteld, heb je deze de volgende dag al in huis. Liever eerst het product bekijken? Ook dat is mogelijk! Wij nodigen je graag uit in één van onze 4 winkels
 

Handige links

Bekijk ook eens: tuinmeubelen, onderhoudsproducten, tuinkussens en parasols.

0 reacties

Reageer

Reageer op dit artikel

Maximaal 1000 tekens
Je reactie is ontvangen. Deze zal op de site getoond worden nadat deze is goedgekeurd door de webmaster.
Het verwerken van je reactie is mislukt, probeer het nogmaals.

Gerelateerde producten

HG Hardhout en Teak Vernieuwer - 500ml

HG Hardhout en Teak Vernieuwer - 500ml

HG Hardhout Vernieuwer.
Herstelt de natuurlijke kleur en is snel en eenvoudig toe te passen.
Houdt je hardhouten en teak tuinmeubelen het hele seizoen mooi!
 
€10,29