• 4 grote winkels
  • Al 100 jaar plant- en tuinkennis
  • Ruime garantie!
0
Totaal:  €0,00
Bestellen
.

Tips voor de mooiste paasdecoratie

Iris 31 maart 2022
Tips voor de mooiste paasdecoratie
Tips voor de mooiste paasdecoratie
Op zoek naar dé paasdecoratie? Wij geven je een aantal ideeën voor de mooiste paasversiering. De een viert met Pasen de wederopstanding van Jezus. Voor de ander is het een dag om extra tijd door te brengen met familie en vrienden. Dit jaar valt Pasen op zondag 17 April en tweede paasdag op maandag 18 April. 

Waarom en hoe je Pasen viert… maakt niet uit. Voor Pasen decoratie in huis zetten doen we allemaal! Maar waar zet je de paasversieringen neer en hoe dek je de paastafel? In dit artikel helpen wij je op weg zodat je dit jaar goed voorbereid bent. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een porseleinen kip in het midden van de tafel te zetten als centerpiece!
 

Welke soorten paasversiering zijn er? 

Er zijn zoveel verschillende soorten decoratie voor Pasen. Je hebt kuikentjes, eieren, konijnen en nog veel meer. Tegenwoordig zie je steeds meer houten paasdecoratie. En dan voornamelijk in zachte pastel kleuren. 

Maar waar kan je al deze paasversieringen het beste neerzetten? De eettafel, schouw of salontafel zijn hier de ideale plek voor. Ook staat paasdecoratie leuk op de vensterbank of in een kast. 

Je zou er ook voor kunnen kiezen om een mooie krans aan de deur te hangen en hier wat paaseieren in te verwerken. Of maak zelf een mooi paasstukje om bij de voordeur te zetten. Je kan het zo gek maken als je zelf wilt!
 

Het dekken van de paastafel

Pasen staat toch ook wel een beetje in het teken van lekker eten met elkaar. En dan is het wel zo leuk om tijdens het paasontbijt een mooie gedekte paastafel te hebben. 

Ga voor een effen servies, zo creëer je meer rust op de paastafel en kan je uitgebreid uit pakken met je paasdecoratie. Een goed voorbeeld hiervan is deze serviesset. Hier zit alles in wat je nodig hebt voor een mooi gedekte ontbijttafel. 

Maar hoe steel je nou de show met paastafel versiering? Tegenwoordig is paasversiering subtieler en ook makkelijker te combineren met je interieur. Je kan de tafel aankleden door her en der een kuikentje neer te zetten en een leuke paas servet op het bord te leggen. Wat echt niet kan ontbreken op een paastafel is een mooie paastak! 
 

Paastakken

Iedereen heeft ze vroeger wel eens versiert… paastakken! Een paastak is vaak een krullerige tak die wordt aangekleed met eieren en vogeltjes. Het betreft vaak een tak van de krulhazelaar.

In de loop der jaren is de betekenis van de paasboom veranderd. In de Germaanse periode werd de  paasboom (meiboom) geëerd, hier kwamen mensen bijeen om te bidden en soms te offeren. Tegenwoordig hebben we paastakken en deze staan vooral voor het begin van de lente, een nieuw seizoen en het buiten leven. 
 

Hoe versier je een paastak? 

Een paastak heeft mooie gekrulde takken waar je van alles aan kunt hangen. Zet de tak in een mooie vaas en voeg indien ruimte extra takken erbij. Kies paastak decoratie die bij vorm van de paastak past. Je kan in de tak de kleine houten paaseitjes hangen, de wat grotere gekleurde eieren, handbeschilderde eieren en zelfs chocolade eieren. 

Niet te missen tijdens Pasen zijn de gele pluche kuikentjes. Verder wordt er veel gebruik gemaakt van zachte pastel kleuren. Je kunt natuurlijk ook lichtjes in je paastak doen, zo kan je ook s’ avonds genieten van je paasdecoratie. 
 

Tuinland wenst je een vrolijk Pasen! 

Bij Tuinland wensen we iedereen een vrolijk Pasen en hopen wij dat je wat hebt gehad aan onze paasdecoratie tips. Kom naar een van onze winkels en laat je nog meer inspireren op onze paasafdelingen! 

0 reacties

Reageer

Reageer op dit artikel

Maximaal 1000 tekens
Je reactie is ontvangen. Deze zal op de site getoond worden nadat deze is goedgekeurd door de webmaster.
Het verwerken van je reactie is mislukt, probeer het nogmaals.

Gerelateerde producten