• 4 grote winkels
  • Al 100 jaar plant- en tuinkennis
  • Ruime garantie!
0
Totaal:  €0,00
Bestellen
.

Tips voor prachtige rozen in de tuin

Creëer een romantische tuin met veel rozen

28 juni 2018
Tips voor prachtige rozen in de tuin
Tips voor prachtige rozen in de tuin
#1 Standplaats
Plant de roos op een plekje in de zon en niet helemaal uit de wind. Rozen kunnen op deze manier een goede weerstand opbouwen en zijn beter bestand tegen schimmels en ziekten. Laat de roos niet op de tocht staan.

#2 Grond
Zorg voor goed doorlatende, voedzame kleigrond, de roos kan niet tegen natte voeten. Weet je niet zeker of de grond voedzaam is? Gebruik rozengrond van Florentus, deze zorgvuldig samengestelde grond is geschikt voor het aanplanten van rozen en struiken in pot, border en siertuin. De rozengrond bevat voldoende voeding voor de eerste 8 weken. 

#3 Bevestiging
Plant een klimroos niet helemaal strak tegen de muur, maar geef haar ruimte – ongeveer 40 cm vanaf de muur is goed. Met plantenklemmen kun je de roos langs de muur leiden. Je kunt ook een speciaal klimrek gebruiken waar de roos mooi tegenaan kan groeien. 

#4 Water
Rozen in een pot hebben vaak iets meer water nodig, vooral tijdens warme en droge perioden. 

#5 Bemesten
Als je wilt dat je rozen uitbundig voor je bloeien, geef ze danrozenvoeding. Bovendien blijft de plant zo gezond en sterk (dus: veel minder gevoelig voor ongedierte en schimmels). Rozen-AZ van ECOstyle is een goede voeding voor rozen, het is een 100% organische meststof voor alle soorten rozen. De meststof is rijk aan fosfaat. Fosfaat zorgt voor een rijke en uitbundige bloei. De voedingsstoffen komen snel vrij en werken tot wel 4 maanden lang. De speciale rozen meststof is verrijkt met de RhizaMax®-wortelactivator, een wortelactivator die zorgt voor een sterke en gezonde plant. De roos krijgt meer weerstand en is minder gevoelig voor bijvoorbeeld meeldauw en sterroetdauw. Rozen-AZ van ECOstyle is geschikt voor alle soorten rozen. Voor een langdurige en uitbundige bloei. 

#6 Bloemen
Knip de uitgebloeide bloemen weg, uitgebloeide bloemen nemen voeding weg bij de plant. En daarnaast kunnen doorbloeiende rozen weer nieuwe bloemen aanmaken.

#7 Snoeien
Snoei de rozen in het vroege voorjaar boven het derde oog vanaf de grond. Let erop dat dit een naar buiten gericht oog is, neem anders het eerstvolgende oog erboven dat wel naar buiten gericht is. Bij klimrozen de zijscheuten van de hoofdstengels tot op twee of drie knoppen terug knippen. De soort snoeischaar is voor de roos niet heel erg belangrijk. De meeste snoeischaren kunnen takken tot 22 mm snoeien. De roos heeft takken die over het algemeen dunner zijn. Zorg ervoor dat het mes van de snoeischaar goed scherp is en maak deze voor en na gebruik goed schoon. Een vies mes kan makkelijk ziektes overbrengen. Gebruik bij voorkeur een snoeischaartje zodat de takken mooi evenredig worden afgesneden.

#8 Ongedierte?
Bladluis? Plant lavendel bij de rozen, bladluizen houden niet van sterke geuren. Bovendien is het voor het oog een mooie combinatie. Op zoek naar ebe sterker middel om bladluizen te verdrijven? Probeer de ECOstyle Luisvrij gebruiksklare spray.