• 4 grote winkels
  • Al 100 jaar plant- en tuinkennis
  • Ruime garantie!
0
Totaal:  €0,00
Bestellen
Levertijd webshop 3 werkdagen | Levertijd tuinmeubelen 1 werkdag!

Tips voor snijbloemen

Handige tips om je snijbloemen lang mooi en vers te houden

9 juli 2018
Tips voor snijbloemen
Tips voor snijbloemen
Heerlijk zo'n vers boeket bloemen in huis! Maar hoe houd je de bloemen zo lang mogelijk mooi? En waar begin je? Een schone vaas is van essentieel belang.

Schone vaas
Gebruik altijd een schone vaas, bijvoorbeeld gereinigd met een chlooroplossing. Zo wordt rotting door bacteriën voorkomen.

Voeding
Gebruik snijbloemenvoedsel in het water in de dosering, die op de verpakking staat vermeld. Doordat de bloemen de suikers uit de oplossing opnemen, blijven ze langer leven. Bovendien zitten er bacteriedodende stoffen in.

Schuin afsnijden
Snij de stelen van de bloemen schuin af. Gebruik een , bloemensnijder, een scherp mes maar geen (snoei)schaar! 

Blad
Snij bladeren af en zorg dat de bladeren het water in de vaas niet raken. Gebeurt dit wel dan rotten de bladeren en geven ze stoffen af, die de bloemen sneller doen verwelken.

Gebruiksaanwijzing
Sommige bloemen vragen om een aparte behandeling. Zo moeten Zonnebloemen in flink warm water, Hyacinten in 2 cm water en Gerbera’s in ongeveer 10 cm water. Laat je vooral goed adviseren door onze medewerkers. Zij voorzien je graag van wat extra advies zodat jij zo lang mogelijk kunt genieten van je boeket:-)

Fruit
Zet de bloemen niet in de buurt van rijpend fruit. Rijpend fruit scheidt namelijk ethyleengas af, waardoor sommige bloemen, bijvoorbeeld anjers, veel sneller verwelken.

Slap hangende bloemen?
Hangen de bloemen slap? Wikkel ze in een krant en zet ze enkele uren op een koele plek, bijvoorbeeld in de schuur of bijkeuken. Snij de bloemen daarna opnieuw schuin af.

Temperatuur
Zet de bloemen nooit in de zon, bij de kachel of op de tocht. Ze overnachten graag koel, maar het temperatuurverschil mag niet te groot zijn.

Op zoek naar een mooi boeket met verse bloemen van het seizoen? Bestel gemakkelijk online je bloemen!