• 4 grote winkels
  • Al 100 jaar plant- en tuinkennis
  • Ruime garantie!
0
Totaal:  €0,00
Bestellen
.

Toscaanse Jasmijn - Sterjasmijn

Alles over de Toscaanse Jasmijn

Janine 10 maart 2022
Toscaanse Jasmijn - Sterjasmijn
Toscaanse Jasmijn - Sterjasmijn
De Toscaanse Jasmijn ook wel bekend als sterjasmijn is een mediterraanse klimplant. De Latijnse benaming van deze plant is: Trachelospermum jasminoide. Het is een winterharde plant en is zeer gemakkelijk te verzorgen. Dit maakt het de ideale plant voor elke tuin. De sterjasmijn groeit het liefst op een plek in de volle zon. Met deze klimplant geef je je muur of schutting een prachtig mooie en fleurige uitstraling.

De bloemen bloeien van begin mei tot en met juni. De bloemen zijn stervormig en hebben een heerlijke vanille –achtige geur. De Toscaanse jasmijn is in meerdere kleuren te verkrijgen, waarbij wit het meest gekozen is. Het is een snel groeiende plant wat het een ideale plant maakt als je op zoekt bent naar een snelle beschutting van je muur of hekwerk. Ook is de Jasmijn zeer geschikt als bodembedekker of in een bloempot buiten.
 

Wanneer is de bloeitijd?

De bloeitijd van de Toscaanse Jasmijn is mei t/m september. Oftewel je kan er maanden lang plezier van hebben. Dit is een van de hoofredenen waarom de plant zo populair is. De plant komt het beste tot zijn recht wanneer je deze op een plek in de volle zon zet. De plant houd namelijk van zonlicht. In de wintermaanden behouden de bladeren hun groene kleur. De sterjasmijn kan tegen temperaturen tot de -17 graden. Belangrijk hierbij is dat de plant beschut staat.
 

Wanneer is de planttijd?

De Toscaanse Jasmijn kan in principe het gehele jaar door worden geplant met uitsluiting van dagen dat het vriest. Je kunt deze klimplant het beste planten bij zacht weer in de maanden tussen oktober en april. Vergeet hierbij niet de plant water te geven na het planten. Voor de bemesting kun je het beste organische mest gebruiken. Denk hierbij aan mestsoort met koemest korrels of een mengsel hiervan. Onder aan deze pagina vind je de juiste bemesting voor deze plant terug. Je hebt niet veel nodig. Ongeveer twee handen is meer dan voldoende voor de bemesting van de sterjasmijn.
 

Wanneer de Toscaanse Jasmijn snoeien?

De Sterjasmijn is zeer makkelijk in onderhoud en heeft maar weinig snoei nodig. Maar mocht de plant te veel zijn eigen weg gaan en dus te hoog of te lang worden, kun je deze uiteraard snoeien. De beste tijd hiervoor is in het voorjaar. De maanden april, mei en september zijn hier het meest geschikt voor. Je zou eventueel ter verjonging van de plant eens in de zoveel jaar kort kunnen wieken. Snoei de plant hierbij flink terug. Hiermee voorkom je veroudering van de houttakken. Dit voorkomt dat de plant kaal gaat worden aan de onderkant en ook zal het de bloei van de sterjasmijn ten goede komen.
 

De voordelen van de Sterjasmijn:

De sterjasmijn ook wel Toscaanse jasmijn is een zeer populaire klimplant. Dit komt door dat het een snelgroeiende plant is en makkelijk in onderhoud. De plant heeft een lange bloeitijd en heeft prachtige stervormige bloemen. Daarnaast geeft het ook nog eens heerlijke geur af. Deze geur is het beste te omschrijven als vanille achtig. Onderstaande de voordelen van de Trachelospermum jasminoide:
  • Snelgroeiende klimplant
  • Lange bloeitijd: mei t/m september
  • Prachtige stervormige bloemen met een heerlijke geur
  • Ideaal ter beschutting van muren, hekwerken en/of patio’s
  • Makkelijk in onderhoud
  • Winterhard (tot -17 graden); behoud van groene bladeren
  • Ook geschikt voor in een bloempot of als bodembedekker
  • De sterjasmijn is ook een prima geschikte plant om als bodembedekker of in een bloempot buiten te zetten.  

Ook geschikt voor in een bloempot of als bodembedekker

De Sterjasmijn is ook een prima geschikte plant om als bodembedekker of in een bloempot buiten te zetten. Mocht je de plant als bodembedekker willen gebruiken kun je deze gewoon in de grond planten en zijn gang laten gaan. De jasmijn zal zich zelf verspreiden wanneer er geen verticale houvast is. Er worden nieuwe wortels aan/in de grond geplant. Mocht je de plant in een bloempot buiten willen zetten, zorg er dan voor dat je kiest voor een grote bloempot. Voor strengere winters kun je de plant in de bloempot het beste in pakken.

0 reacties

Reageer

Reageer op dit artikel

Maximaal 1000 tekens
Je reactie is ontvangen. Deze zal op de site getoond worden nadat deze is goedgekeurd door de webmaster.
Het verwerken van je reactie is mislukt, probeer het nogmaals.

Gerelateerde producten

Bamboestok Naturel 180cm

Bamboestok Naturel 180cm

De bamboestokken zijn geschikt voor het ondersteunen van broze planten, zodat ze beter kunnen groeien en bloeien.
€2,99
Florentus Koemestkorrel 5kg

Florentus Koemestkorrel 5kg

Florentus koemestkorrel is een gedroogd en natuurlijk product op basis van koemest. De koemest activeert de micro-organismen in de bodem, waardoor de bodemstructuur verbetert en er voeding aan de planten wordt afgegeven.
€7,99
Plant Spiraal 11mm - 180cm

Plant Spiraal 11mm - 180cm

Het alternatief voor bamboe- of tonkinstokken, deze duurzame plantenstaak van Peacock. Maak eenvoudig frames voor in de moestuin met deze plant spiraal bijvoorbeeld voor komkommer of tomaten planten. Let op: het gaat om één plantenstaak.
 
€4,99