• 4 grote winkels
  • Al 100 jaar plant- en tuinkennis
  • Ruime garantie!
0
Totaal:  €0,00
Bestellen
Levertijd webshop 3 werkdagen | Levertijd tuinmeubelen 1 werkdag!

Tuinkalender juni 2021

Janine 31 mei 2021
Tuinkalender juni 2021
Tuinkalender juni 2021
In deze tuinkalender juni, lees je meer over het juiste onderhoud van je tuin, planten, vijver en gazon. De dagen zijn langer, de temperaturen stijgen en de zon laat zich vaker zien. De vogels fluiten vrolijk, veel bloemen staan in bloei en alles staat in groen. Het zomer seizoen is in volle aantocht en veel mensen trekken er weer op uit! Ook in de tuin zitten, barbecueën en tuinieren zijn hier onderdeel van.

Om het uiterste uit jouw tuin te halen, geven wij in dit artikel hieronder een aantal tips voor het juiste tuinonderhoud in de maand juni. Bekijk hier onze tuinkalender juni.

Inhoud tuinkalender juni
 

Snoeien in juni

De maand juni is een goede maand om uitgebloeide bloemetjes uit planten te verwijderen en rozen, hagen en heesters bij te knippen. Door deze planten tijdig terug te knippen, kunnen deze later weer mooi uitlopen.

Snoei de planten nooit in volle zon. Dit in verband met de snoeiwonden in de volle zon. Dit zal de plant namelijk niet ten goede komen. Probeer bij voorkeur de planten voor 21 juni te snoeien. Na deze periode zullen de meeste planten nog een groeispurt krijgen.

De volgende planten kunnen in juni gesnoeid worden:

 

Zaaien en planten in juni

De maand juni staat voor kleur en geur. Veel staat in bloei en er is veel groen buiten te vinden. Alle één- en tweejarigen tuinplanten kunnen nog prima in de tuin geplaatst worden. Denk er hierbij wel aan dat je deze na het planten voldoende water geeft. Het is ook de perfecte maand om planten die in een pot staan een vaste plek te geven in de tuin. Hiermee kun je je zelf wat tijd besparen met bewatering.
 
 

Het gazononderhoud

Door het warmere weer groeit het gras ook een stuk sneller. Het beste is om het gras zo’n 1 a 2 keer in de week te maaien. Let hierbij wel op dat het beter is om in periodes van droogte minder te maaien en het gras niet te kort te maaien. Maai het gras bij voorkeur in de avond, wanneer de temperaturen zijn gedaald.

Voor de rest bestaat het gazononderhoud in juni uit blijven bemesten, kale plekken in te zaaien en tijdig te bewateren. In onze webshop vind je diverse producten voor het juiste gazononderhoud, denk hierbij aan gazon onderhoudsproducten als:

 

In de moestuin

Juni is een prima maand om diverse groenten en fruit –soorten te zaaien in de moestuin. De warmere temperaturen en vochtige grond maken het een goede maand voor de moestuin! Het is de ideale maand voor het planten van tomaten, paprika’s, aubergines en komkommers. Mochten de temperaturen hoog op lopen, zorg er dan voor dat de grond voldoende vochtig blijft. Kort samengevat het is een heerlijke maand voor de moestuin.
 
 

Voor de vijver

Het vijveronderhoud in juni bestaat voornamelijk uit rust en water bijvullen. Door dat de buiten temperaturen oplopen zal het water verdampen. Het is dan ook nodig om de vijver regelmatig bij te vullen. Doe dit op een geleidelijke manier. Ofwel in etappes, zodat het water niet in één afkoelt. Dit zullen de vissen anders niet prettig vinden. Door de vijver in de maand wat rust te geven, zullen jonge vissen meer de kans krijgen om groot te worden. Zorg er hierbij ook voor dat er genoeg beschutting qua vijverplanten is. Dit zullen de jonge visjes erg kunnen waarderen!

>>Vijveronderhoud in juni? Klik hier voor ons assortiment <<


Aanbevolen producten:

0 reacties

Reageer

Reageer op dit artikel

Maximaal 1000 tekens
Je reactie is ontvangen. Deze zal op de site getoond worden nadat deze is goedgekeurd door de webmaster.
Het verwerken van je reactie is mislukt, probeer het nogmaals.

Gerelateerde producten