• 4 grote winkels
  • Al 100 jaar plant- en tuinkennis
  • Ruime garantie!
0
Totaal:  €0,00
Bestellen
.

Wanneer kerstboom opzetten en opruimen?

Janine 7 oktober 2021
Wanneer kerstboom opzetten en opruimen?
Wanneer kerstboom opzetten en opruimen?
Kerstboom opzetten en opruimen? Maar wanneer doe je dit nou eigenlijk? Sommige mensen zetten hun kerstboom al in september op en andere traditie getrouw volgens de etiquette. Ben je benieuwd wat de regels zijn omtreft wanneer kerstboom opzetten en opzetten? Je leest het in dit artikel.

Bij veel mensen beginnen de kerstkriebels begin november al. Het wordt eerder donker, de dagen worden kouder...en daardoor verlangen we toch naar wat meer sfeer. Helemaal niet gek dus om de kerstboom alvast neer te gaan zetten! Wij begrijpen wij als geen ander dat je kerstboom zo snel mogelijk wilt opzetten. Het maakt mensen gelukkig en het breng sfeer in huis.
 

De kerstboom opzetten

Wil je een kerstboom gaan opzetten, maar weet je niet zo goed wanneer? De meeste mensen in Nederland zetten hun kerstboom op na Sinterklaas. Ook veel mensen houden als vuistregel aan om de kerstboom twee weken voor kerst op te zetten. Dit is rond 10 en 11 december. Andere mensen vieren geen sinterklaas en zetten de kerstboom begin december al op.

De kerstboom opruimen

In Nederland tuigen de meeste mensen hun kerstboom af na 6 januari. Dit is ook officiëel na de kerstperiode van 21 december tot 6 januari (Driekoningen). Het aftuigen is natuurlijk minder leuk dan het optuigen van de boom. Vooral het verwijderen van kerstlampjes uit de kerstboom is een tijdrovend klusje. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook veel kerstbomen met geïntregeerde lampjes.

Het eerder opzetten van je kerstboom maakt men gelukkiger

Eerder hebben wij al een atikel geschreven over dat groen gelukkig maakt. Dus je raadt het al: óók een kerstboom maakt gelukkiger! Vooral tijdens deze stressvolle periode waarin we ons allemaal aan maatregelen moeten houden, is het extra fijn om thuis te rust te komen. Uit onderzoek is gebleven dat planten (en dus groen), een positief effect hebben om je humeur. Je voelt je minder stressvol en daardoor meer gelukkig.