• 4 grote winkels
  • Al 100 jaar plant- en tuinkennis
  • Ruime garantie!
0
Totaal:  €0,00
Bestellen
Levertijd webshop 3 werkdagen | Levertijd tuinmeubelen 1 werkdag!

Wat doe je met een tuinkas?

Bestel gemakkelijk je tuinkas, muurkas of broeikas online bij Tuinland

Sarah 10 mei 2019
Wat doe je met een tuinkas?
Wat doe je met een tuinkas?
Heb je al een tijdje een moestuin? Of wil je eens wat ander proberen? Misschien is een tuinkas dan wel wat voor jou! We vertellen je graag de verschillende soorten tuinkassen die er bestaan en hoe je als beginner kunt starten.

Wat is een kas?
Een tuinkas is een compacte licht doorlatende behuizing voor het zaaien en telen van eigen oogst. De wanden zijn van licht materiaal en sluiten het geheel goed af om de temperatuur binnen de kas constant te houden voor een optimale en constante temperatuur binnenin.

Grofweg bestaan er drie soorten kassen: de koude kas, lauwe kas en warme kas. De eerste variant bevat geen verwarming en moet het geheel van de zonnewarmte hebben. De lauwe kas heeft gedeeltelijke verwarming waardoor de temperatuur boven de 0 graden blijft. Bij een warme kas gaat dit nog een stapje verder. In een warme kas kun je prima winterteelt opkweken of tropische planten laten overwinteren.

Waarom een tuinkas?
Of je nu een ervaren tuinder bent of een hobbyist. Tuinieren in een tuinkas hoeft niet moeilijk te zijn en is hartstikke leuk! Door gebruik te maken van een tuinkas verleng je het seizoen en kun je eerder of juist later genieten van lekkere groenten, kruiden of bloemen in je eigen tuin.

Wat voor tuinkas kies ik?
Kies bij voorkeur een glazen tuinkas met ramen die open gezet kunnen worden. Hierdoor kun je ventileren indien nodig en maak je optimaal gebruik van binnenkomend daglicht. Zet de kas altijd op een zonnige beschutte plaats neer. Hierdoor vangt de kas veel licht en is de temperatuur gemakkelijk te regelen.

Hoe bereid je de grond voor?
Kies zorgvuldig de grondsoort welke past bij jouw oogst. Laat je hiervoor informeren door onze deskundige medewerkers. Vind hier jouw dichtstbijzijnde Tuinland vestiging.  

Welke vragen moet jij jezelf stellen voor de aanschaf van een tuinkas?
Voordat je aan een tuinkas begint is het verstandig jezelf een aantal vragen te stellen:
  1. Hoe groot is mijn tuin? Houd rekening met de grootte van je tuin en de plaats die de kas daarin inneemt.
  2. Waar ga ik de kas voor gebruiken? Kies voor een statige kas wanneer je er in wilt kunnen zitten tijdens koude dagen en meer voor een kleine kas bij het enkel opkweken van groenten.
Bij Tuinland hebben we een ruim aanbod artikelen voor je moestuin. Van tuinkas tot broeikas, je vindt het bij Tuinland! Haal alles uit je oogst met de tuinkassen van Royal Well.

Shop direct: