• 4 grote winkels
  • Al 100 jaar plant- en tuinkennis
  • Online kerstshop
0
Totaal:  €0,00
Bestellen

Wat te doen tegen mieren?

Sarah 17 juni 2019
Wat te doen tegen mieren?
Wat te doen tegen mieren?
Voor de bestrijding van mieren zijn er tal van bestrijdingsmiddelen beschikbaar. Hieronder leggen we je graag uit welke verschillende bestrijdingsmiddelen verkrijgbaar zijn bij Tuinland zodat jij je keuze kunt maken. Bekijk alvast ons assortiment ongedierte- en insectenbestrijding en shop gemakkelijk online. Voor het gehele assortiment bestrijdingsmiddelen kom je naar een van onze winkels.

Wat zijn mierenkorrels?
Mierenkorrels bevatten suiker waar mieren dol op zijn. De ijverige mieren eten allemaal van de korrels en nemen deze mee naar het nest. Je zult niet veel dode mieren vinden omdat deze al in het nest sterven. Wanneer je mierenkorrels inzet voor de bestrijding van mieren duurt het gemiddeld 1 a 2 weken. Strooi eventueel nog wat extra korrels indien je nog mieren ziet lopen.

Wanneer is mierenpoeder effectief?
Mieren lopen elke dag dezelfde route in een kolonie. Strooi het mierenpoeder daarom op deze plekken neer waarvan je weet dat ze op de route liggen. Mierenpoeders bevatten een lokstof die niet kan worden weerstaan. Wij adviseren je de mierenpoeder van ECOstyle.

Grofweg bestaan er twee soorten mierenpoeder:
1.Chemische mierenpoeder zorgt ervoor dat de mieren direct worden gedood. Een nadeel is dat het poeder niet wordt meegenomen tot in het nest omdat de mieren al sterven voordat ze het nest hebben kunnen bereiken.
2.Biologische mierenpoeder zorgt ervoor dat mieren hun richtingsgevoel kwijtraken. Op den duur sterven ze omdat ze geen voedsel meer hebben kunnen vinden. Hierdoor sterft de mierenkolonie langzaam uit omdat ze geen voedsel meer krijgen vanuit de werksters.

Mieren in huis? Gebruik een mierenspray!
Wanneer je last hebt van mieren in huis is een spray een zeer geschikt middel voor de bestrijding van mieren. Je kunt er gericht mee sprayen op schuilplekken en bij de ingang van het nest. Zo heb je direct alle belangrijke plekken voorzien van het bestrijdingsmiddel. Onze tip is de ECOstyle Mierenspray van 400ml.

Wat is er effectief aan een mierenlokdoos?
Mierenlokdoosje zijn effectief voor de bestrijding van mieren in je huis of tuin. Ze verspreiden een geur die mieren niet kunnen weerstaan. Deze stof blijft aan ze plakken en nemend e mieren mee tot in hun nest. Hier zullen alle mieren worden uitgeroeid. Onze tip is de mierenlokdoos van ECOstyle. Plaats de mierenlokdoos bij plekken waar de mieren veel komen.

Natuurlijk hopen we dat je gespaard blijft van een vervelende mierenplaag maar mocht je toch overlast merken bekijk dan eens ons uitgebreide assortiment ongedierte- en insectenbestrijding. Deze selectie shop je gemakkelijk online. Voor het hele assortiment nodigen wij je graag uit in een van onze winkels! Onze deskundige medewerkers helpen je graag verder!

0 reacties

Reageer

Reageer op dit artikel

Maximaal 1000 tekens
Je reactie is ontvangen. Deze zal op de site getoond worden nadat deze is goedgekeurd door de webmaster.
Het verwerken van je reactie is mislukt, probeer het nogmaals.