Welke bloemen kun je eten?
Maak een feestje van je bord met eetbare bloemen!
20 juli 2018
Decoratie op je bord
In restaurants zie je het al veel meer: een bloemetje op de bord. Dit dient veelal ter decoratie maar je kunt ze heel goed opeten. Ze zijn zelfs erg smakelijk! Niet laten staan dus. Weten welke bloemen je kunt eten?
Lees dan snel verder »
Eetbare Bloemen
Een voorbeeld van een aantal bloemen die je kunt eten zijn;
* Goudsbloem
* Oost-Indische kers
* Viooltjes
* Rozen
* Paardenbloemen
* Hibiscus
* Courgettebloemen
* Lavendel
* Citroenverbena
> Shop hier de vrolijke bloemenmix van Buzzy
Salades
Met bloemen tover je bijvoorbeeld een simpele salade om in een culinair hoogstandje.
Violen, Oost-Indische kers en courgettebloemen geven je salade een zoet tintje.
Ben je meer opzoek naar een frisse tint? Gebruik dan Citroenverbena, Hibiscus of de bloemen van Bieslook. Kom gezellig langs bij een van onze winkels en laat je inspireren!
Tip »
Je kunt bloemen ook verwerken in drankjes door ze in ijsblokjes te verwerken!
Spoel de bloemen eerst goed af en leg ze dan (ondersteboven) in een ijsblokjesvorm. Voeg een laagje water toe en laat het een tijdje je vriezer staan.
Heerlijk op een warme zomerdag!