Andijvie - Nummer Vijf 2
Andijvie bevat veel mineralen en kun je gekookt en rauw eten. Een lekkere stamppot bijvoorbeeld.
Lees meerZaai in juni-juli op zaaibed in de volle grond en na verspenen uitplanten of direct in regels zaaien en uitdunnen. Vroege uitzaai: maart-april onder glas met bodemtemp. 14/16ºC, verspenen en onder glas uitplanten. Oogsten kan dan van mei - oktober.
Plantafstand: 30 cm x 30 cm. Er zitten ongeveer 600 zaden per gram in een zakje.
Stamppot rauwe andijvie met uitgebakken spekjes en zongedroogde tomaatjes is wel heel bekend en erg lekker. Maar je kunt andijvie ook stomen met bijvoorbeeld een appel. Of maak eens een salade met sla, andijvie en geitenkaas. Ook erg lekker.
Eet andijvie direct na het oogsten. Wil je het toch bewaren, doe dit dan in de koelkast. Het is dan ongeveer twee dagen houdbaar.