Kamerplanten

Vetplanten

Vetplanten

4 producten

Filteren
Van hoog naar laag sorteren
Half schaduw Half schaduw Eenvoudig Eenvoudig
peperomia
Peperomia Rana Verde Peperomia
  • Hoogte 15 cm
  • Potmaat 10.5 cm
€ 3,99
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Bekijk product
Half schaduw Half schaduw Eenvoudig Eenvoudig
Aloe Paradisicum
Aloe Paradisicum - Jurassic Dino Aloe Paradisicum
  • Hoogte 15 cm
  • Potmaat 10.5 cm
€ 4,49
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Bekijk product
Half schaduw Half schaduw Eenvoudig Eenvoudig
Jadeplant
Crassula Arborescens Undilatifolia Jadeplant
  • Hoogte 40 cm
  • Potmaat 25 cm
€ 33,95
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Bekijk product
Half schaduw Half schaduw Eenvoudig Eenvoudig
Jadeplant
Crassula Curly Jadeplant
  • Hoogte 20 cm
  • Potmaat 12 cm
€ 4,49
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Bekijk product

Vetplanten kopen?

Vetplanten voor binnen zijn helemaal hip! Deze plantensoort is makkelijk te verzorgen en brengt leven in huis. Vetplanten worden de laatste jaren steeds hipper. 

Door deze hype zijn er ook veel meer verschillende soorten vetplanten, zoals cactussen, in de Nederlandse collectie bijgekomen die hiervoor niet in Nederland verkrijgbaar waren. Uiteraard speelt Tuinland hier op in en wel met een zo groot mogelijk assortiment planten. Vetplanten binnen zijn de perfecte manier om je huis een frisse look mee te geven. 

Wat is een vetplant?

Een vetplant is een plant die zijn water opslaat in zijn bladeren, wortels of stengel. Dit zorgt er daardoor vaak voor dat de bladeren van vetplanten dikker zijn dan bladeren van andere soorten. Naast dat vetplanten uitstekend tegen droogte kunnen, zijn het ook planten die goed zijn in het aanpassen aan hun omgeving. Dit heeft ervoor gezorgd dat er heel veel verschillende soorten vetplanten zijn!

Makkelijke planten: ideaal voor de beginner

Geen groene vingers? En ben je op zoek naar een trendy plant, die makkelijk te verzorgen is? Dan is een vetplant ideaal. Vetplanten herken je eenvoudig aan de dikke bladeren. Daar slaan ze water in op. Ze hebben dus hun eigen waterreservoir. Een keertje vergeten water te geven is dus geen directe reden tot paniek. Vetplantjes kopen en verzorgen is dus geschikt voor iedereen!

Vetplanten binnen

Zet je vetplanten binnen om direct je kamer een kleurrijke uitstraling te geven. Er zijn veel verschillende vetplant soorten om uit te kiezen. Zo is er voor alle soorten huishoudens een ideale vetplant kamerplant. Twijfel je over welke plant je moet kiezen? Dan ben je altijd van harte welkom bij één van onze Tuinland vestigingen om zelf je favoriete kamer vetplanten soorten uit te kiezen.  

Vetplantjes online kopen?

Bij Tuinland.nl vind je een groot aanbod aan verschillende vetplanten. Denk aan populaire soorten zoals de Jadeplant, Aloespider, Crassula en Woestijnroos. Allen zijn van zeer goede kwaliteit en heb ieder hun eigen unieke uitstraling. Voor alle vetplanten soorten geldt dat ze makkelijk te onderhouden zijn. Een kleine vetplant is ideaal om een vensterbank mee op te fleuren aangezien vetplanten goed tot hun recht komen in de volle zon! Daarnaast kan een grote vetplant een échte eyecatcher zijn in je woonkamer. Mini vetplantjes passen overal. Denk bijvoorbeeld aan de slaapkamer of badkamer. 

Weet je niet zo goed welke kamerplant vetplant je wilt hebben? En/of wat de juiste verzorging is? Neem gerust contact op met onze plantendokter. Hij weet je alles te vertellen rondom kamerplanten en komt vrijwel altijd met een passend advies. Hij helpt je graag met de juiste vetplantjes kopen. 

Veelgestelde vragen over de vetplanten van Tuinland

1. Waarom vetplanten kopen bij Tuinland? 
De vetplanten van Tuinland komen rechtstreeks van Nederlandse kwekers. Dit betekent dat je gegarandeerd profiteert van de beste kwaliteit. Daarnaast zorgt dit voor razendsnelle thuislevering.  

2. Hoe verzorg ik mijn vetplant? 
Vetplanten zijn relatief makkelijk te verzorgen. Dit komt doordat ze water opslaan in hun bladeren of steel. Heeft je vetplant een zetje in de rug nodig? Maak dan gebruik van speciale vetplant voeding.

3. Kan ik de vetplanten ook bekijken in de winkel bij Tuinland?
Dat kan! Kom langs bij één van onze vestigingen in Zwolle, Groningen, Assen of Wilp.