Gazon

Grasmaaiers

Grasmaaiers

3 producten

Filteren
Van hoog naar laag sorteren
Gardena Kooimesmaaier 330 Handgrasmaaier
€ 118,00
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Bekijk product
Gardena Opvangzak 330
€ 46,95
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Bekijk product
Korting
Wolf-Garten verticuteermachine VS 302 E
Speciale prijs € 129,00 Normale prijs € 169,00
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Bekijk product

Maai je gras regelmatig voor een strak gazon!

Grasmaaiers & verticuteermachines online kopen

Een prachtig groen en gezond gazon, dat willen we natuurlijk allemaal. Regel 1 voor het in topconditie houden van je gazon? Regelmatig het gras maaien. Daarvoor hebben we een uitgebreide collectie aan grasmaaiers en verticuteermachines van topmerken. Grasmaaiers & verticuteermachines online kopen doe je in onze webshop. Kom je liever naar één van onze winkels voor deskundig advies? Onze medewerkers helpen je graag. Doe alvast je voordeel met deze tips.

Goedkope grasmaaiers en verticuteermachines kopen

Topkwaliteit tegen een vriendelijke prijs, dat is in het kort ons assortiment aan grasmaaiers en verticuteermachines. Goedkope grasmaaiers en verticuteermachines kopen doe je simpel en snel bij Tuinland. De prijs gaat echter nooit ten koste van de kwaliteit. Of je nu op zoek bent naar een elektrische grasmaaier, grastrimmer of een verticuteermachine die je verlost van al het mos uit je gazon, voor al onze gazon tools ben je verzekerd van de beste koop.

Welk merk grasmaaier moet ik kopen?

Ga je voor een handmaaier, een elektrische grasmaaier of eentje met een accu? Welke grasmaaier voor jou de beste keuze is, hangt van een aantal zaken af. Te beginnen met de grootte van je tuin, of beter gezegd het aantal vierkante meter van je gazon. Heb je veel gras? Dan is een elektrische grasmaaier wel zo prettig. Of je moet er graag een lekkere workout van maken, dat kan natuurlijk ook. Voor een klein gazon is een elektrische grasmaaier misschien iets te veel van het goede. Een kooimaaier of handmaaier is in dat geval ook een prima optie. Een ander voordeel: handgrasmaaiers nemen vaak minder ruimte in je schuur in en je hebt geen stroom nodig. Bij Tuinland vind je verschillende soorten grasmaaiers van topmerken als Gardena en WOLF-Garten. Voor beide merken geldt: topkwaliteit voor een zacht prijsje.

Gardena grasmaaiers

Gardena is het grootste merk in Europa op het gebied van hoogwaardig tuingereedschap en grasmaaiers. Je herkent Gardena grasmaaiers direct aan de opvallende kleurencombinatie oranje en turquoise. Ben je op zoek naar een goedkope grasmaaier? De Gardena Kooimesmaaier is een voordelige grasmaaier met een ergonomisch vormgegeven handvat, die zich makkelijk laat voortduwen en geen geluid maakt. Liever wat meer power? Zowel voor grote als kleine gazons heeft Gardena elektrische grasmaaiers, met en zonder accu. Voor de perfecte randjes van je gazon is een Gardena grastrimmer de perfecte aanvulling.

WOLF-Garten grasmaaiers

De geschiedenis van WOLF-Garten gaat bijna 100 jaar terug. Van het maken van degelijke tuinmachines en -gereedschappen heeft dit merk dus wel verstand. In onze webshop vind je verschillende WOLF-garten grasmaaiers. Zo heeft WOLF-Garten een voordelige elektrische grasmaaier voor kleine tot middelgrote gazons. Ben je gezegend met een groot gazon? Dan is een elektromaaier met wat meer power geen overbodige luxe.

Welk merk verticuteermachine moet ik kopen?

Voor wie nog niet bekend is met de term: verticuteren is het verwijderen van gazonvilt (dood gras) en mos. Dit is belangrijk, want wanneer er een dikke laag dood gras en mos op het gazon ligt, kunnen meststoffen en water niet meer bij de wortels komen. En dat draagt natuurlijk niet bij aan een mooi, groen gazon. We raden aan om elk jaar het gras te verticuteren. Het beste doe je dit in het voorjaar. Verticuteren kan handmatig met een verticuteerhark of machinaal met een verticuteermachine. Bij Tuinland vind je verticuteermachines van onder andere Gardena en Wolf-Garten.

Liever het maaisel laten liggen?

Door de grond te bemesten met Gazon-AZ kun je het grasmengsel na het maaien gewoon laten liggen. Dit wondermiddel zorgt er namelijk voor dat de maairesten worden omgezet in voeding voor je gazon.

De basis voor een mooi gazon

Is het bij de buren altijd groener? Doe dan je voordeel met deze tips. Een mooi gazon begint namelijk met een goede voorbereiding. Lees ook: ons stappenplan voor een mooi gazon

Wanneer grasmaaien en andere praktische tips voor een mooi gazon

Gras maaien is belangrijk om je gazon groen en gezond te houden. Maar waarom eigenlijk? En wanneer en hoe vaak moet je gras eigenlijk maaien? Gras maaien zorgt er om te beginnen voor dat het gazon een hogere dichtheid krijgt. Te lang gras zorgt er namelijk voor dat het zonlicht niet bij de nieuwe – en dus kleinere grassprieten – terecht komt. Door het gras te maaien, krijgen alle sprietjes voldoende licht en geef je mos en onkruid minder ruimte om jouw gazon over te nemen.


Let op: maai je gras niet te kort. Op verschillende grasmaaiers kun je de hoogte zelf instellen. Voor gras waar je niet op loopt kun je een hoogte van 3 centimeter aanhouden. Gras dat wat meer te verduren heeft, houd je het beste iets langer, 4 centimeter.

Wanneer begin je met grasmaaien?

Hoe vaker grasmaaien, hoe beter? Niet altijd. Een te kort gazon (minder dan 3 centimeter) is zeker in de heetste periode van het jaar niet verstandig. Start bij voorkeur in maart met maaien, ongeveer eens in de twee weken. Wordt het wat warmer? Dan is het slim om minstens een keer per week te maaien. In de winter, vanaf november, las je even een winterstop in.

Tip: Heb je net graszoden gelegd? Wacht dan even met maaien tot het gras goed is aangegroeid. Meestal is dit na een week.  Je kunt dit eenvoudig testen door de zijkant van het gras voorzichtig op te tillen. Lukt dit niet, dan mag je maaien.

Wat is de beste manier om te maaien?

Eigenlijk is het logisch wanneer je erover nadenkt, maar het is verstandig om steeds een andere maairichting aan te houden. Tijdens het maaien duw je de grassprietjes namelijk in een bepaalde richting. Wanneer je steeds weer in dezelfde richting maait, gaat je gras plat liggen. Kies dus bij voorkeur steeds voor een ander maaipatroon.

Hoe krijg ik mijn gras weer mooi?

Kale plekken, mos, onkruid en dor gras… kan jouw gazon wel een oppepper gebruiken? Geen nood! Bij Tuinland vind je allerlei verschillende redmiddelen voor het herstellen van je gazon. Een felle zon en een gebrek aan regen kan ervoor zorgen dat je gazon dor en droog wordt. In dat geval is het belangrijk om het gras regelmatig te besproeien. Doe dit niet op het heetst van de dag, maar juist vroeg in de ochtend of in de avond, zodat je gazon tijd heeft om het water goed op te nemen, voordat het verdampt. Sproeien kan op verschillende manieren. Bij Tuinland vind je een ruim assortiment aan tuinslangen, spuitpistolen & broeskoppen en andere slimme bewateringssystemen.

Hoe onderhoud ik mijn grasmaaier?

Goed onderhoud zorgt ervoor dat je grasmaaier langer meegaat. Dit geldt voor handmaaiers, maar nog meer voor elektrische maaiers. Na een grondige maaibeurt blijven er altijd grasresten op de grasmaaier achter. Het is verstandig deze regelmatig schoon te maken, zeker wanneer je nat gras hebt gemaaid. De zuren in met grasresten kunnen je grasmaaier aantasten. Je doet dit het beste met een grasmaaier borstel. Gebruik de schraper om het gras los te maken van de grasmaaier en verwijder de restjes met de borstel. Heb je een elektrische grasmaaier of een accu grasmaaier? Deze hebben relatief weinig onderhoud nodig, maar jaarlijks een grondige controle en reinigingsbeurt is wel verstandig.

Tip: Gebruik bij het reinigen van je grasmaaier geen water. Beter is om de bewegende onderdelen in te smeren met een olie. Controleer ook of de messen nog scherp zijn, of de snoeren er nog goed uitzien en of alle schroeven goed vast zitten. Ongemak voorkomen doe je ook door je grasmaaier in een droge plek op te bergen. Zo voorkom je roestvorming.

Perfect gazon? Met deze accessoires maak je je tuin nog mooier!

Is jouw gazon in topconditie? Dan wil je er natuurlijk zoveel mogelijk van genieten. Vanaf je heerlijke loungeset bijvoorbeeld. Maak je tuin daarnaast nog groener met onze prachtige buitenplanten en geef je tuin meer sfeer met één van onze bloempotten voor buiten. Een fijne parasol erbij voor dat stukje schaduw en niets weerhoudt je er nog van om heerlijk in de tuin te zitten. 

Grasmaaiers en verticuteermachines online bestellen bij Tuinland

Een piekfijn gazon begint met een bezoekje aan onze webshop. Grasmaaiers en verticuteermachines online bestellen doe je namelijk heel eenvoudig bij Tuinland. Liever deskundig en persoonlijk advies? Kom dan naar één van onze winkels in Assen, Groningen, Zwolle en Wilp. Onze medewerkers helpen je graag met het vinden van de grasmaaier of verticuteermachine die het beste bij jou en jouw tuin past. Ook voor de nodige onderhoudstips staan ze graag voor je klaar.